«Нетканка» здатна забезпечити будівництво 500 км доріг

961 0

Ми у соцмережах:

«Нетканка» здатна забезпечити будівництво 500 км доріг

Із 1 вересня набрали чинності зміни до державних будівельних норм щодо проектування та будівництва автомобільних доріг загального користування. Затверджені вимоги наближені до тих, які застосовуються в багатьох країнах Європи та світу. Відтак поміж іншого при проектуванні дорожнього покриття передбачено більш широке використання геосинтетичних матеріалів.

Такі зміни, на переконання заступника голови наглядової ради ПрАТ «Рівненська фабрика нетканих матеріалів» Богдана Гапяка, необхідно було вже давно запровадити:

— Адже використання геосинтетичних матеріалів, які у будівництві за кордоном почали застосовувати ще в 60-х роках минулого століття, за підрахунками експертів дозволить до 20% зміцнити дорожнє покриття, до 50% підвищити строк його служби та загалом знизити утворення можливих дефектів на дорогах.

Фабрика нетканих матеріалів, яка, до речі, є єдиним вітчизняним виробництвом, що виготовляє геосинтетичні матеріали, здатна задовольнити потреби всієї дорожньої галузі України. Адже потужність «нетканки» дозволяє випускати близько двох мільйонів квадратних метрів геосинтетики. А цього вистачить на будівництво чи капітальний ремонт майже 500 кілометрів доріг. Це в рази більше, ніж будують.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також