Нетверезий водій на мосту врізався легковиком в автобус

1891 0

Ми у соцмережах:

Нетверезий водій на мосту врізався легковиком в автобус

У Рівному під вечір понеділка, 13 липня, водій легковика врізався в автобус.

Інцидент Суспільному підтвердили у патрульній поліції. Повідомили, що кермувальник був з явними ознаками сп'яніння, на нього одягнули кайданки. Автопригода обійшлась без травмованих.

ДТП сталась на мосту по вулиці Соборній. Водій легковика "OPEL Vectra" на польській реєстрації врізався в автобус, що здійснював міжнародні перевезення, – каже речниця копів Оксана Юрченко.

"Водій чинив супротив, до нього довелось застосувати спецзасіб – кайданки", – додає Юрченко.

Відео на місці знімав патрульний Юрій Лесько.

Водія перевірили на місці. У розмові на відео він не заперечував, що вживав алкоголь.

"Результат – 1, 42 проміле. Це означає, що допустима норма перевищена у сім разів", – уточнила речниця патрульних.

Що відомо:
13 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт про посилення адмінвідповідальності за нетверезе водіння. На розгляді документу після ДТП на Старообухівській трасі поблизу Києва, в якому загинули четверо людей, наполягав президент Володимир Зеленський.
Законопроєкт пропонує збільшити штрафи за нетверезе кермування, впроваджує штрафи за втечу з місця ДТП, а також "зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності". Окрім того, він регламентує поведінку водія, якщо його зупинили поліцейські.
Так, за залишення місця ДТП передбачено штраф в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів (3400 грн ) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк шість місяців, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
За повторне керування особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, законопроєкт передбачає, окрім штрафу, адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
Також вводиться адміністративний арешт за вживання алкоголю чи наркотиків після ДТП.
Документом пропонується збільшити термін ув'язнення до семи-дванадцяти років за водіння у "стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції", яке призвело до загибелі кількох людей.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також