Невідомі погрожували підірвати рівненську «атомку»

2281 0

Ми у соцмережах:

Невідомі погрожували підірвати рівненську «атомку»

10 листопада о 18:16 на офіційну електронну адресу Рівненської АЕС надійшло повідомлення щодо загрози здійснення акту ядерного тероризму (диверсії) проти Рівненської АЕС.

Було зібрано антитерористичний штаб ВП РАЕС. Проінформовано територіальні органи поліції та СБУ, ДП «НАЕК «Енергоатом», ДІЯРУ, регіональний диспетчерський центр ПрАТ «НЕК «Укренерго» західного регіону. Вжито заходів з посилення фізичного захисту об’єкта, зокрема щодо забезпечення ідентифікації персоналу за біометричними ознаками.

З метою перевірки цієї інформації відповідні спецслужби перевірили обладнання реакторних відділень енергоблоків №№ 1-4, приміщень та будівель електростанції, периметр захищеної зони та прилеглу територію, особливо важливі об’єкти РАЕС за межами захищеної зони.

У результаті перевірки заборонених предметів (вибухових пристроїв та ін.), які можуть бути використані в диверсійних цілях, не виявлено.

Рівненська АЕС працює у штатному режимі. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм, повідомляє  вебсайт РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також