Незламність енергетиків в об’єктиві всеукраїнського молодіжного проєкту

735 0

Ми у соцмережах:

В’ячеслав Стоянов під час зустрічі з молоддю

В інформаційному центрі «Полісся» відбулася зустріч головного інженера — першого заступника генерального директора РАЕС Вячеслава Стоянова з представниками міської ради старшокласників «Ватра» Вараського Центру дитячої та юнацької творчості.

Відверта розмова з одним із керівників Рівненської АЕС ініційована в межах підготовки молоді до конкурсу «Я — журналіст/-ка», що проводиться за підтримки Рівненської ОВА, департаменту освіти і науки Рівненської ОДА та Національного університету «Острозька академія». Цьогорічна тема заходу — «Розповідаю світові про незламність українців». Закономірно, що старшокласники ліцеїв міста-супутника РАЕС вирішили розповісти про мужність та незламність енергетиків Рівненської АЕС, які сьогодні надійно тримають енергетичний фронт.

Спілкування з професійним атомником відбулося у форматі інтерв’ю. Підлітків цікавили: шлях до вибору професії енергетика; перспективи розвитку Рівненської АЕС та атомної генерації загалом; реалії роботи під час війни та зміни, які відбулися після 24 лютого минулого року; стан захищеності підприємства; волонтерський рух електростанції; підтримка енергетиків європейськими партнерами; методи емоційного розвантаження та хобі.

Як наголосив Вячеслав Стоянов, від початку експлуатації Рівненської АЕС і до сьогодні головною метою діяльності є безпечне виробництво електроенергії. Робота над програмою підвищення рівня безпеки енергоблоків проводиться в режимі нон-стоп.

— У часи нестабільної роботи української енергосистеми через ворожі обстріли об’єктів критичної інфраструктури намагаємося скоротити тривалість проведення планових ремонтів, щоб забезпечити населення необхідними кіловатами електроенергії, — пояснює Вячеслав Стоянов. — Енергетики нині здобувають колосальний досвід, проте безпечна експлуатація залишається в пріоритеті. Кожен українець на своєму місці має сумлінно виконувати свої обов’язки, тоді все в нашій країні буде добре. Важливо і потрібно любити те, чим займаєшся. Сильною стороною РАЕС є монолітна команда, робота на єдиний результат.

Серед порад, які дав молоді на майбутнє головний інженер РАЕС — сумлінно працювати, підвищувати рівень знань, залишатися відданим справі та бути командною людиною. Саме такі риси фахівець цінує в людях. Окрім того, важливо вміти переключати свою увагу від основної діяльності, відпочивати, а також не соромитися заради досягнення цілі зупинитися або навіть зробити крок назад, що в майбутньому дозволить зробити декілька кроків вперед.

За словами представниці Ради старшокласників м. Вараш Анастасії Хомяк, проживаючи у місті енергетиків, молодь не могла залишитися осторонь такого проєкту та вирішила висвітлити незламність атомників на всеукраїнському просторі.

— Цікава зустріч із цікавим співрозмовником. Дізналися багато нового про тонкощі роботи Рівненської АЕС та її колективу, особливо під час війни, — зазначила Анастасія. — Можливо, когось із нас почуті слова надихнуть пов’язати свій шлях з атомною енергетикою. Після зустрічі з’явилася ще більша впевненість, що українська енергетика в руках професіоналів, робиться все необхідне заради нашого безпечного та комфортного життя. Віримо, що спільними зусиллями ЗСУ, всіх українців ми зможемо проводити такі зустрічі під мирним небом, а не під звуки повітряної тривоги.

Віта Нишкалюк.
Фото Надії Тимофєєнко


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також