Незручні зупинки

2188 0

Ми у соцмережах:

Незручні зупинки

Днями на адресу редакції «РВ» надійшов лист від мешканців кількох будинків на вул. Млинівській та вул. Макарова. Вони скаржаться на незручно влаштовані зупинки та відсутність пішохідної розмітки. Рівняни переконані, що влада міста при влаштуванні існуючих зупинок не врахувала інтересів мешканців. Відтак, тепер щодня вони і їхні діти ризикують потрапити під колеса великогабаритних автомобілів. Наводимо витяг з цього листа:

— Кілька місяців тому було перенесено зупинку від кафе «Смачна курка» на вул. Млинівській. Для нас її розташування було найзручнішим, оскільки знаходилася вона одразу через дорогу від наших будинків. Тепер є дві зупинки — навпроти кафе «Форт» (за 10 метрів від перехрестя вулиць Млинівська-Соборна) та біля авторинку. Вулиця Млинівська є об’їзною дорогою, по якій їздить здебільшого великогабаритний транспорт. Отож сумнівно, що водії цих вантажівок у разі потреби зможуть раптово зупинитися. Тому ймовірність аварій на цій ділянці дороги дуже велика, особливо ввечері. Біля обох зупинок немає розмітки пішохідного переходу, вулиця не освітлюється, тротуарів немає. Людям доводиться наосліп переходити дорогу і йти проїжджою частиною. Неподалік розташована ЗОШ №19, до якої добираються діти з різних районів міста. І відсутність пішохідного переходу не сприяє їхній безпеці також. Зважаючи на все це, просимо відповідні інстанції облаштувати зупинку маршруток біля кафе «Смачна курка». А разом із цим запитуємо: чим керуються відповідні організації при влаштуванні зупинок і чи враховують вони при цьому потреби мешканців навколишніх будинків, для яких, власне, ці зупинки й існують?

Коментарі Віталій Дещинський, начальник міського відділу ДАІ УМВС України: — Облаштуванням зупинок займається міська влада. Ми ж тільки надаємо погодження, якщо їх розміщення не суперечить відповідним нормам. У даному випадку, якщо мешканці цих будинків звернуться до нас з листом, ми зможемо поінформувати відповідні інстанції міської влади, щоб там звернули на цю проблему увагу. Що стосується пішохідної розмітки, за яку ми відповідаємо, то вона обов’язково буде зроблена. Щоправда, дещо пізніше. Приблизно у квітні, коли її робитимуть по усьому місту. Нині не сезон для проведення таких робіт. Віталій Миронюк, заступник начальника управління транспорту і зв’язку Рівненського міськвиконкому: — Ми теж отримували таке звернення від мешканців цих будинків. Ми виїжджали на місце, проводили відповідні заміри та обстеження і можемо сказати, що воно цілком обґрунтоване. За результатами перевірки ми направили звернення секретарю міської ради Юрію Торгуну і він, наскільки мені відомо, дав розпорядження управлінню ЖКГ облаштувати там тротуари. Роботи ці мають бути проведені у першому півріччі цього року. Що стосується зупинки біля кафе «Смачна курка», то вона була несанкціонованою. З набуттям чинності нових штрафів водії перестали там зупинятися, щоб не порушувати правил дорожнього руху. Згідно з правилами, там зупинка неможлива, оскільки поруч знаходиться пішохідний перехід, заїзд до кафе. Втім, у нас вже була розмова з власником цього закладу. Неподалік є місце, де можна облаштувати невеликий напівзаїзд, в якому зможуть зупинятися маршрутки, не створюючи перешкод для руху іншого транспорту. Власник погодився на нашу пропозицію, якщо міська влада профінансує ці роботи. Тепер потрібно для цього в бюджеті віднайти кошти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також