Незвичайна поліграфія

8057 0

Ми у соцмережах:

Незвичайна поліграфія

Незвичайні поліграфічні замовлення нині трапляються нерідко. Найчастіше з ними звертаються представники трудових колективів, котрі прагнуть зробити приємне шефу-ювіляру, або закохані рівняни. Фантазія замовників безмежна — від прохань виготовити звичайні маленькі календарики із конкретним зображенням чи портретом до різноманітних подарункових упаковок з портретом винуватця події на них і гумористичних «указів Президента».

Від календарика до «указу Президента» Як розповіла маркетолог ТОВ «Автобан-Поліграф» Олена Іванюк, найпростіше й найшвидше виготовити календарик з портретом. Для цього лише потрібно надати фотографію вашої «зірки» й хоча б приблизно уявляти концепцію календаря. З огляду на ваші побажання, дизайнер виготовляє макет виробу, який віддають до друку після затвердження замовником. Часто замовляють і візитки з портретом їхнього власника — був навіть випадок, коли дружина замовила для свого благовірного візитівки з портретом та підписом «найкращий чоловік у світі». Якщо ж ви бажаєте, щоб улюблена фізіономія прикрашала практично все навколо — можна замовити виготовлення портрета на самоклеючому папері й наклеїти його на все, на що наклеїться. Веселі компанії та трудові колективи полюбляють замовляти етикетки на алкогольні напої чи на коробки цукерок — найчастіше іменникам дарують іменні пляшки шампанського з їхнім портретом. Більш вибагливі клієнти також мають вибір. Оригінали можуть замовити будь-яке гравіювання на металі — на ручці, брелоку тощо. Можна виготовити дотепний штамп для внутрішнього користування із зображення того, що лишень підкаже фантазія, чи оригінальну табличку на двері кабінету шефа (якщо ризикнете). Стосовно делікатного підлабузництва у вигляді дарування чогось із корпоративним логотипом, то тут можливості безмежні — нанести його можна на що-завгодно: ручки, кружки, запальнички, щоденники, блокноти. Цікавим варіантом є об’ємні наклейки — шильди. Наклеїти їх можна на будь-яку поверхню — калькулятори, оргтехніку, а виглядають вони дуже оригінально. Щодо вартості подібних замовлень, то визначається вона індивідуально для кожного випадку й залежить від багатьох чинників — розміру, складності й терміну виконання замовлення, необхідності попередньої обробки фотографій та ін. Розробка макета замовлення коштує від 10 до 100 гривень залежно від його складності, вартість друку виробу залежить від його розміру та накладу: чим менший наклад, тим вища вартість. Наприклад, вартість друку одного екземпляра кишенькового календарика становить 1,70 грн., однієї тисячі — 220 гривень. Друк одного екземпляра плаката формату А4 коштує в середньому 7-8 гривень, А3 — 14 гривень. Вартість наклейок залежить від їхньої площі — наклейка формату А4 обійдеться замовнику в 7-8 гривень плюс вартість виготовлення макета, наклейка-етикетка на шампанське коштуватиме 24 гривні з урахуванням вартості макета. Вартість виготовлення «корпоративних» ручок чи листівок залежить від їхньої якості, застосованих технологій та тиражу — так, виготовлення вітальних листівок без особливих вибриків фантазії коштує в середньому від 1 до 7-10 гривень за штуку, ручок — від 2 гривень з урахуванням вартості самих ручок. Мінімальним накладом виготовлення шильд є 100 штук, їхня ціна становить у середньому 1,50 гривні за примірник.

Портрет на футболці Є можливість у Рівному й прикрасити власним портретом футболку — пропонують подібну послугу на другому поверсі пасажу «Юність». Як розповіла господарка відділу «фото-, відеомонтаж» Наталія Артюшок, для того, щоб ваше (чи не ваше) обличчя прикрасило футболку чи інший одяг, спочатку потрібно виготовити термонаклейку. Потім з допомогою звичайної праски зображення переноситься на тканину. Важливо, щоб тканина була світлою й однотонною, а до її складу входило не менше 50% бавовни, інакше на футболці замість усміхненого обличчя може з’явитися дірка. До речі, крім футболок, дотепні громадяни інколи прикрашають собою навіть… спідню білизну. Вартість виготовлення термонаклейки залежить від її розміру — картинка розміром 10х15 см коштуватиме замовнику 12 гривень, 20х30 см (формат А4) — 40 гривень. Для тих, хто про день народження друга згадав в останній момент, відділ може бути порятунком — виготовлять цікаву подарункову листівку з портретом іменинника тут впродовж однієї години. Портрет із наданої замовником фотографії можуть перемістити в будь-який інтер’єр чи пейзаж, які можна обрати за каталогом. Інколи клієнти воліють «сфотографуватися» з допомогою фотомонтажу із знаменитостями. Цікаво, що для багатьох рівенських дівчаток омріяними фотопартнерами є хлопці з гуртів «Смеш», «Корні» та «Іванушкі Int.». Натомість сильній статі до конкретних персоналій байдуже — поряд із собою вони бажають бачити будь-яких симпатичних дівчат «у стилі Памели Андерсон». Винятком є хіба спокусниці із гурту «Рефлекс» — з ними фотомонтаж замовляють найбільш охоче. Дітям особливо подобається компанія звірят чи «мультяшних» героїв, серед яких особливою популярністю користується… людожер Шрек. Коштує виготовлення такої листівки (розміром 10х15 см) 10 гривень, 15х21 — 18 гривень, 20х30 — 30 гривень. За 30 гривень можна також виготовити багатогранник із 12 маленьких фотографій. Особливо зростає попит на подібну продукцію напередодні свят — 8 Березня та Дня святого Валентина. З нагоди весіль найчастіше замовляють наклейки на шампанське, яке або дарують молодятам, або розігрують під час забав. Вартість виготовлення такої наклейки — 15 гривень. Шаленої вам фантазії!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також