Незвичайні труни з Гани

1703 0

Ми у соцмережах:

Незвичайні труни з Гани

Чому труна повинна бути нудною коробкою, коли її можна зробити у формі омара, червоного перцю, птаха або черевика? Корінні жителі невеликої африканської країни Гана вважають, що похорон — це не сумне прощання з померлим, а святкування переходу дорогої їм людини в кращий світ. Саме тут з’явилася традиція класти небіжчика в яскраву особливу труну незвичайної форми.

Новий спосіб похорону прийшовся до смаку місцевому населенню. Незабаром багато заможних людей, а потім і всі інші стали замовляти фігурні труни, щоб вшанувати пам’ять покійного з особливою розкішшю. Дизайн труни ґрунтується на якомусь з аспектів життя померлої людини. Наприклад, якщо вулицею несуть труну у вигляді автомобіля, то, скоріше за все, померлий — був водієм. Фермера можуть покласти в курку, а для швачки виготовити труну у вигляді швейної машинки. Труна може символізувати і якусь характерну рису або шкідливу звичку і бути у формі пивної пляшки або сигарети.

 
Виготовлення таких трун займає досить багато часу. А ганці через забобонність і релігійність не замовляють труну прижиттєво. Тому ситуація, коли тіло покійного кілька тижнів знаходиться в морзі, досить повсякденна. Через складність виробництва середня вартість фігурної труни становить 500-600 доларів. Для багатьох ганців це сума річного заробітку. Влада держави стурбована тим, що незважаючи на користь для кількох постачальників послуг від дорогого похорону, населення країни позбувається величезних грошових сум і виробництво трун стає однією із найприбутковіших галузей у Гані. Мода на оригінальні труни встигла поширитися за межі африканської держави. Фігурні труни почали замовляти деякі жителі Англії. Ганські труни купують європейські колекціонери.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також