Незвичні варення: як приготувати (рецепти)

822 0

Ми у соцмережах:

Незвичні варення: як приготувати (рецепти)

Набридло готувати варення за класичними рецептами і зі звичних продуктів? Час спробувати щось новеньке!

Варення з картоплі

300-350 г картоплі, 250 г цукру, 10 г ванільного цукру, 80 мл води, 20 мл рому, імбир, кориця, гвоздика, мускатний горіх - 1 ч. л. (можна взяти готову спецію для глінтвейну)

Почищену картоплю зварити до готовності. Розтерти в пюре.

Цукор розчинити у воді, довести до кипіння.

До сиропу додати картопляне пюре, спеції, ванільний цукор. Варити на мінімальному вогні 15 хв., постійно помішуючи.

За хвилину до закінчення варіння додати ром і зняти з вогню.

Готове варення розкласти у стерилізовані банки, закрити кришками.

 

Варення з буряка

1 кг буряків, 2 лимони, 0,5 кг цукру, 10 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 100 мл кагору

Почищені буряки зварити до готовності у воді з лимонною кислотою (щоб буряк не втратив кольору).

Дрібно натерти або подрібнити в комбайні.

Додати червоне вино, цукор і довести до кипіння. Варити на маленькому вогні півтори години.

Лимони помити, цедру натерти, з лимона вичавити сік.

Додати у варення разом з ванільним цукром.

Варити ще 15 хв., розкласти в банки і відразу закатати кришками.

 

Варення з цибулі

1,5 кг ріпчастої цибулі, 200 г цукру, 200 мл сухого вина, 50 г масла, 3 ст. л. винного оцту, 1 ч. л. сухого чебрецю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2/3 ч. л. солі

Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Томити в сотейнику в маслі на слабкому вогні до прозорості.

Додати чебрець, коріандр, сіль, цукор, оцет, вино і перемішати.

Як закипить, зменшити вогонь і варити, постійно помішуючи, поки цибуля не почне карамелізуватися.

Готове цибульне варення розкласти в стерилізовані банки, закатати кришками і зберігати в прохолодному темному місці.

 

Варення з лисичок

1 кг лисичок, 0,5 кг цукру, гроно горобини, склянка води, 1 ч. л. солі, гвоздика за смаком

Помити і почистити гриби. До води додати цукор; як закипить, додати горобину і варити 5 хв.

Покласти гриби і спеції. Довести до кипіння і зняти пінку. Як тільки вона перестане утворюватися – зняти каструлю з вогню й охолодити.

Процедуру варіння лисичок бажано повторити ще тричі по 1 год.

Розлити гаряче варення в стерильні банки та закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці.

Таке варення ідеально доповнює сири, а також підходить до м'яса, риби та паштетів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також