«Ні!» — вампірам

1081 0

Ми у соцмережах:

«Ні!» — вампірам

Існує особливий типаж людей, бути з якими поруч зовсім не хочеться, оскільки вони мають властивість діяти дуже гнітюче. Як правило, після зустрічі з ними ми відчуваємо себе вичавленими як лимон, млявими. Не хочеться зовсім нічого робити, оскільки вся життєва енергія несподівано випарувалася.

Таких людей називають енергетичними вампірами: вони спеціально створюють ситуації, щоб попсувати вам нерви, а самі від цього отримують задоволення.

Якщо у вашому оточенні є такі люди, то психологи радять наступне.

Просто припиніть спілкування з людиною, що впливає на вас деструктивно. Ми повинні бути господарями свого життя, і якщо «вампіром» виявився хтось із знайомих, варто просто забути про існування цієї людини. Якщо ж це ваш колега, то зведіть спілкування з ним до мінімуму і ніколи не піддавайтеся на провокації, оскільки конфліктні ситуації створюються навмисно з метою викликати вашу бурхливу емоційну реакцію.

Якщо вам дошкуляє стороння людина (на вулиці, в магазині, кафе чи транспорті), то не варто вступати з нею в перепалку. По-перше, виховані люди просто проігнорують хама і підуть по своїх справах далі. По-друге, це може бути небезпечно: людина або хоче підживитися вашими емоціями, або знайти спосіб виходу своєї агресії. Тому не варто підвищувати голос або якимось іншим чином показувати, що вас зачепили: залишайтеся байдужими і неупередженими.

Вампіри не завжди намагаються викликати негативні емоції, щоб підживитися: іноді їм достатньо просто бути поряд, щоб ви почувалися втомленими і млявими. Як правило, вони витрачають ваш час даремно, переливаючи з пустого в порожнє, пліткують і годинами розмовляють по телефону.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також