Ні виставок, ні музики — буде суд

1229 1

Ми у соцмережах:

Ні виставок, ні музики — буде суд

Ще одна гарна і добротна будівля у Рівному буде використовуватись для суду. Йдеться про будівлю на вул.Симона Петлюри, яка стоїть порожньою відтоді, як було ліквідовано управління Національного банку — ця установа тут працювала багато років.

За домовленістю між судовою адміністрацією та міською владою тут мав би бути музей або центр для молоді з виставковою залою та музичною школою. Щось, видно, пішло не так. З понеділка натомість тут працюватиме Рівненський районний суд.

Наталія Поліщук, керівниця міського управління комунальною власністю:

— Місто хотіло отримати приміщення Нацбанку в комунальну власніть, а взамін віддати два своїх приміщення для суддів. Йдеться про будівлю колишньої жіночої консультації на вулиці Драгоманова та будинок на вулиці 16 Липня, де зараз діє окружний суд. Дві ці споруди судді орендують у міста. Міська рада навіть приймала рішення, що одразу передасть свої приміщення для судової адміністрації, коли взамін отримає приміщення банку. Якщо цього не трапиться, то судді й надалі сплачуватимуть оренду місту.

Раніше начальник судової адміністрації Рівненщини Віктор Вдовиченко запевняв, що колишнє приміщення Нацбанку дуже специфічне і не пристосоване для роботи суду. І схоже було, що підтримував ідею передати будівлю у комунальну власність міста. Коментувати, чому все ж працюватиме у колишній будівлі НБУ саме суд, п.Вдовиченко відмовився.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також