Ні військовикам, ні місту: про колишній Будинок офіцерів забули?

1379 1

Ми у соцмережах:

Ні військовикам, ні місту: про колишній Будинок офіцерів забули?

Одна з нечисленних старовинних будівель у Рівному, колишній центр культури та дозвілля військовиків та цивільних — Будинок офіцерів — нині занепадає. Довго у такому стані майже столітня обшарпана будівля не простоїть, скільки їй ще так стояти і яке майбутнє її чекає — невідомо.

За словами Андрія Чухіля, начальника квартирно-експлуа­та­цій­ного відділу Рівного, підпорядкованого Міністерству оборони, будівля колишнього Будинку офіцерів перебуває на балансі КЕВ. Усього міністерство має багато об’єктів нерухомого майна в обласному центрі, ідеться про будівлі та земельні ділянки, скільки саме — пан Чухіль не уточнює. Як і те, в якому стані перебувають ці об’єкти, чи потребують вони капітального ремонту і чи всі вони потрібні міністерству, чи воно, може, хоче позбутися зайвого і невикористовуваного, як-от Будинок офіцерів, уже багато років колишній.

Торік в будівлі провели комісійне обстеження й запропонували заступнику міністра оборони та начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління розглянути можливість виділення коштів на переобладнання будівлі під гуртожиток для військовослужбовців. Але коштів бракує — цьогорічне фінансування, за даними Андрія Чухіля, становить лише третину від потреби, тому кошти використовують на діючі казарми, їдальні та штаби.

Оскільки будівля колишнього Будинку офіцерів багато років не використовується за призначенням і її здають в оренду, Міноборони віднесло будинок до так званого вивільненого майна, яке Кабмін вніс до переліку надлишкового майна, запропонованого на відчуження. Однак жодних дій з відчуження не було. Тож поки не зрозуміло, чи будівлю усе ж будуть ремонтувати, чи продавати. Орендарі, навіть ті, які внесли невід’ємні поліпшення, жодних пропозицій КЕВ не подавали.

А щодо стану будівлі, то Андрій Чухіль не вважає його критичним. Торік після завершення ремонту фасаду коштом міністерства постраждав дах прибудови до будинку, на яку чи то впало дерево, чи це сталося з інших причин. І без того сумний вигляд споруди було ще більш зіпсовано, бо дах так і не відремонтували.

Будівлю було зведено у Рівному у 20-х роках минулого століття як Будинок польського жовніра. Тут був кінозал, проводили свята, урочистості й танцювальні вечори для молоді. За радянських часів будівля стала Будинком офіцерів, в якому проводили дозвілля військовики, їхні дружини та діти. Уже років з двадцять Будинку офіцерів не існує, будівля занепадає.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також