Ніч під конторою

1951 0

Ми у соцмережах:

Ніч під конторою

Мешканці Рівного продовжують нарікати на роботу державних нотаріусів. Якщо раніше, щоб потрапити на прийом, під державною нотаріальною конторою доводилося займати чергу з першої години ночі, то нині — ще з попереднього дня.

— Щоб оформити спадщину, в першу державну нотаріальну контору я ходив ледь не щодень протягом більш як півроку, — розповідає рівнянин Олександр. — Люди, приходячи сюди, вже почали навіть складати письмовий список черги. Приходячи у контору вранці, я завжди був у черзі сьомим-сімнадцятим. А за день нотаріуси приймали максимум чотирьох. Врешті мій терпець увірвався і я вирішив чергувати під конторою всю ніч. Тільки так мені вдалося стати першим у черзі і до нотаріуса все ж потрапити. Але я не розумію, якщо не вдається змінити законодавство, щоб урівняти у правах державних і приватних нотаріусів, то чому не можна якось налагодити прийом у нотаріуса за талонами, щоб не мучити людей? Адже серед них чимало пенсіонерів, хворих.

Коментар Степан Данилюк, начальник обласного управління юстиції: — Як Верховна Рада може урівняти у правах державних і приватних нотаріусів, коли вона не працює? Чотири блоки змін до законодавства про нотаріат лежать у парламенті і жоден з них за півроку так і не розглянутий. Щодо вирішення ситуації на місці, то нині ми беремо ще одну людину на посаду нотаріуса у другу нотаріальну контору. Аби з’явився такий бажаючий з необхідними документами — за два дні працюватиме. А в першій нотаріальній конторі проблема з чергами виникла через те, що з трьох працюючих нотаріусів двоє одночасно були на лікарняному. Що стосується талонної системи, то у нас немає можливості її вести. Адже у нотаріальній конторі не передбачена посада реєстратора, як, приміром, у поліклініці. То хто в цьому разі буде займатися видачею талонів?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також