Нічна погоня і стрільба біля Рівного: втікали п’яні березнівчани, в яких не було водійських посвідчень, але була зброя

4685 0

Ми у соцмережах:

Нічна погоня і стрільба біля Рівного: втікали п’яні березнівчани, в яких не було водійських посвідчень, але була зброя

Чотири патрульних автомобілі цієї ночі переслідували «БМВ» на іноземній реєстрації, водій якого спершу дивно їхав дорогою, а потім почав втікати від поліції. Внаслідок того, що «БМВ» йшло на таран, два патрульні авто побиті, а двоє патрульних – у лікарні. Медична допомога знадобилася і пасажирові легковика, який втікав.

На прес-брифінгу начальник Управління патрульної поліції рівненської області Сергій Мерчук повідомив, що по другій ночі патрульні на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів помітили «БМВ», водій якого спершу на великій швидкості їхав трасою, потім зупинився і почав їхати заднім ходом.

Коли патрульні увімкнули проблискові маячки червоного кольору, «БМВ» почало втікати і відірвалося. Сергій Мерчук відзначає, що швидкість автівки становила близько 180 км/год.

Авто помітили згодом на костопільській об’їзній. Воно стояло, проте коли патрульна поліція почала наближатися, знову рушило втікати.

Поблизу Рівного патрульні намагалися заблокувати рух автомобіля, який створював аварійні ситуації на дорозі для інших автівок, проте водій «БМВ» не зупинявся.

Спершу протаранив «Тойоту Пріус», а потім, намагаючись виїхати з кювету на зустрічну смугу, «Мітсубісі Аутлендер», який від удару заговілася.

«БМВ» скотилося у кювет, пасажир в авто навіть знепритомнів від ударів, проте водій вирішив їхати далі.

Сергій Мерчук зазначає, що патрульні, попередивши, що якщо авто рушить, будуть стріляти, таки здійснили сім пострілів по колесах, коли водій ослухався. Три колеса було пробито – лише після того водія вдалося затримати.

За словами Сергія Мерчука, ні водій, ні пасажир не пояснили свого вчинку. Обоє – 33-річні жителі Вітковичів Березнівського району. Обох раніше вже притягували до адміністративної відповідальності за керування автомобілем напідпитку. У чоловіків, відповідно, відібрано водійські посвідчення.

Речник ГУ Нацполіції у Рівненській області Антон Крук додав, що пасажира забрала «швидка» до лікарні. Правоохоронці ще встановлюватимуть його роль у погоні, проте наразі він проходить у справі як потерпілий.

Водія затримали. Наразі він в ІТТ Рівненського райвідділу поліції. Правоохоронці готуються оголосити чоловікові підозру та клопотатимуть суд про обрання йому запобіжного заходу.

Адже чоловік не лише порушував правила дорожнього руху, не виконував вказівок поліції, а й перевозив зброю. В авто вилучили перероблений вогнепальний пістолет, набої, а також ніж.

Зазначимо, що освідчували водія за півтори години по затриманню. Навіть після того, як він побув на холоді, вміст алкоголю у його організмі у десять разів перевищував норму.

І водій, і пасажир безробітні. Поліції розповіли, що їздять на заробітки у Польщу та Росію.

Патрульні поліцейські, які були в «Аутлендері», наразі перебувають у лікарні. В обох – закриті черепно-мозкові травми та забиті коліна.

Сам патрульний позашляховик сильно пошкоджений, проте відновленню підлягає, зазначив Сергій Мерчук. У «Тойоти Пріус» - пом’ятий бампер.

Патрульні подаватимуть до суду на затриманого водія, щоб він компенсував завдані збитки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також