Нічні звички

1390 0

Ми у соцмережах:

Нічні звички

Для багатьох нічні пробудження не є проблемою, адже людина знову засинає. Однак неправильна поведінка в такі моменти може призвести до безсоння. Отож якщо хочете мати здоровий сон, то не варто цього робити, якщо прокинулись вночі.

На думку сомнологів (фахівців зі сну), не потрібно вставати з ліжка, якщо немає вираженого бажання сходити в туалет. Річ у тім, що різке вставання з горизонтального положення і похід в іншу кімнату значно прискорюють серцебиття. Щоб заснути без проблем, необхідно, що серцевий ритм знижувався до 60 уд/хв — домогтися цього після вставання і відвідування туалету може виявитися дуже нелегко.

Типова звичка — подивитися на годинник. Але подібна дія асоціюється у свідомості зі справжнім пробудженням і розбурхує мозок. При несподіваному нічному пробудженні може виникнути острах того, що організм не отримує необхідні йому години сну. Багато людей починають подумки рахувати: скільки часу вони поспали і скільки ще є в запасі до дзвінка будильника. Якщо хочете висипатися, не «завантажуйте» мозок. Найкраще, що можна зробити в такій ситуації, — заплющити очі, прийняти зручну позу і «відключити» всі свої думки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також