Нічний майстер залишив 15 сусідів без газу

1296 0

Ми у соцмережах:

Нічний майстер залишив 15 сусідів без газу

Газова система 15 квартир була наповнена водою.

Вночі 4 червня мешканець однієї із квартир по вулиці Ніла Хасевича, 27 у місті Рівному вирішив самовільно встановити газовий прилад. Однак, щось пішло не так і чоловік заповнив систему газопостачання у під’їзді будинку водою.

О 6.25 на номер аварійно-диспетчерської служби АТ «Рівнегаз» надійшов виклик про те, що квартирах п”ятиповерхового будинку відсутнє газопостачання. Бригада АДС «Рівнегазу» вимушена була зливати воду з лічильників обліку газу.

На нічного горе-майстра, який грубо порушив Правила безпеки систем газопостачання, склали акт про порушення і опломбували газовий прилад. На даний час газопостачання відновлено у всіх квартирах окрім помешкання «експериментатора», повідомила Світлана Сабанюк, начальниця управління зовнішних комунікацій Рівнегазу.

З початку року це вже третій випадок несанкціонованого втручання і наповнення системи газопостачання водою у Рівненській області. Згідно з вимогами Правил безпеки систем газопостачання, переміщення і заміну газових приладів повинні проводити спеціалізовані підприємства з урахуванням вимог нормативних актів і внесенням змін в технічну документацію. Але, всупереч цим вимогам і не рідко здоровому глузду, абоненти самовільно проводять ремонт, переміщення та заміну газового обладнання. Цим самим наражають на небезпеку себе та решту мешканців будинку. Намагання таким чином зекономити власні кошти призводить до непередбачених витрат. Бо тепер споживач заплатить не лише за повірку свого лічилька, а й сусідів, а також відшкодовуватиме втрати, нанесені оператору ГРМ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також