Ніхто не хоче купити дубенський танк

1229 0

Ми у соцмережах:

Ніхто не хоче купити дубенський танк

Від липня 2022 року не знайшлось жодного охочого придбати танк-монумент, що стоїть на в’їзді у місто Дубно.

Про це Суспільному розповів міський голова Василь Антонюк. Влітку влада вирішила дати дозвіл на продаж танка марки ІС-2, модель у радянські часи назвали так на честь Сталіна.

За бойову машину, яка майже 40 років стояла як пам'ятник біля міжнародної траси Київ — Чоп, просили пів мільйона доларів.

- Нікого не було, нікому він не потрібен. Хто хоче купити – нехай сам його і демонтує, сказав міський голова Дубна Василь Антонюк.

Раніше влада відмовилась від ідеї здати його на брухт, натомість вирішили чекати покупця, аби вигідно продати та використати гроші, зокрема, на допомогу українському війську.

- Я скажу так, щоб всі знали: ми переможемо у війні і поставимо танк-переможець, а я знаю, який танк сьогодні перемагає і дає раду на війні. Так що все буде добре,додав міський голова Дубна.

Монумент героям танкової битви встановили у 1985 році. У 2014 році місцеві жителі розфарбували постамент у патріотичні кольори. ІС – це сімейство радянських танків, названих на честь Йосипа Сталіна. Вага машини майже 50 тонн.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також