Нікому судити Літвінову

2680 0

Ми у соцмережах:

Тетяна Літвінова

Головуючий у судовому процесі над Тетяною Літвіновою суддя Віктор Кухарець звільнився. У судових засіданнях — перерва на невизначений термін, поки електронна система автоматично визначить головуючим іншого суддю. Коли відновляться судові засідання, ніхто й приблизно зараз не скаже. І чи вони відновляться й суд підійде до оголошення вироку, чи колегія суддів у новому складі почне розглядати справу спочатку.

Нагадаємо, Літвінову обвинувачують у вбивстві 8 лютого 2017 року чоловіка Сергія Літвінова. Того ж дня Тетяна полетіла відпочивати в Єгипет, її як підозрювану у вбивстві подали у міжнародний розшук. У травні того ж року екстрадували з Єгипту в Україну й помістили в слідчий ізолятор. Опікунство над двома маленькими синами Літвінових оформила знайома їм родина.

Якщо новий головуючий суддя погодиться самостійно ознайомитися з матеріалами справи (а до вироку залишалося вже небагато), Тетяна його невдовзі почує. Якщо суд почнеться спочатку, в колонію вона може й не потрапити: згідно із законом Савченко, усім засудженим за злочини, скоєні до 21 червня 2017 року, рахують один день у СІЗО за два дні позбавлення волі. Вона вже провела в ізоляторі майже два роки, що порахують за чотири роки в колонії.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також