Нікому змінювати проєкт «Авангарду»?

1873 0

Ми у соцмережах:

Нікому змінювати проєкт «Авангарду»?

Міська рада виділила 1,5 мільйона гривень на чергове коригування проєкту реконструкції. І це збентежило деяких депутатів, бо в результаті подібних коригувань за кілька років вартість реконструкції стадіону збільшилась із 218 мільйонів до 549 мільйонів гривень.

Володимир Ляшук, начальник управління капітального будівництва Рівного:

— Під час нового будівництва можна запроєктувати споруду та її побудувати. Однак під час реконструкції все інакше, бо йде зміна уже існуючої споруди. Деяких проблем одразу не видно. Вони можуть виникати лише тоді, коли будівництво триває. Попрошу не забувати про вимоги міжнародної федерації футболу ФІФА та легкоатлетичної асоціації. Вимоги до поля, підтрибунних приміщень та системи відеонагляду змінилися. Такі нюанси не враховувалися, коли розроблялися перші проєкти, тому тепер доводиться змінювати попередні рішення.

Наприклад, планувалося будівництво газової котельні, яка має обігрівати стадіон. Але вирішили замінити газову котельню на твердопаливну, так буде дешевше. Тому довелося змінювати розрахунки — параметрів самої котельні, відстані її розташування до стадіону та комунікацій. Під час монтажу довелося вносити зміни в систему автоматичного поливу поля. Потрібно внести зміни у зовнішнє освітлення поля. І таких нюансів багато. Одразу скажу, що теперішнє коригування не потягне за собою зміни вартості реконструкції стадіону. У майбутньому все можливо. Адже може збільшитись мінімальна заробітна плата будівельників та вартість будівельних матеріалів. Тобто якщо вартість реконструкції збільшиться, то це відбудеться точно не через коригування проєкту.

Тендер на визначення проєктанта, який має відкоригувати проєкт реконструкції стадіону «Авангард», було оголошено ще до того, як міськрада виділила півтора мільйона на ці роботи. Адже з роботами не хотіли затягувати. Але тендер не відбувся — не знайшлося жодного претендента. Під час повторного тендера, оголошеного 13 вересня, компанія «Проект-груп» взялась коригувати проєкт за 990 тисяч гривень. Але чиновники відхилили цю пропозицію через проблему з документами. Тому міському управлінню УКБ довелося знову оголошувати тендер. Результати торгів будуть відомі 8 жовтня.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також