Німі руки

1268 0

Ми у соцмережах:

Німі руки

Мабуть, кожному знайоме відчуття втрати чутливості ноги або руки, що супроводжується легким поколюванням або печінням. Найчастіше це відбувається через тимчасове порушення кровообігу в кінцівках внаслідок здавлювання судин і нервових закінчень.

Варто почати рухатися або змінити положення, і чутливість відновиться. Але якщо втрату чутливості кінцівки помічаєте все частіше і вона не зникає тривалий час, варто насторожитися, оскільки оніміння може бути одним із симптомів деяких захворювань. Причинами оніміння рук може бути:

Шийний остеохондроз. Будь-які порушення в шийному відділі хребта, що викликають обмеження нерва, можуть стати причиною оніміння рук, а також викликати головні болі і проблеми з координацією. Почніть стежити за своєю поставою, а також робити спеціальну гімнастику, і обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Розсіяний склероз. Внаслідок ураження нервових оболонок головного і спинного мозку відбувається порушення проходження нервових імпульсів. Чутливість знижується, і в руках може відчуватися оніміння. Якщо інші причини оніміння рук виключені, є сенс звернутися до невролога.

Тунельний синдром (синдром зап'ястного каналу) спостерігається часто у людей, діяльність яких пов'язана з монотонною роботою руками (програмісти, швачки, музиканти). Внаслідок повторюваних рухів пальців відбувається набряк сухожиль, що проходять через вузький канал. Нерв у каналі стискається — людина відчуває оніміння і неприємне поколювання в кисті (особливо вранці). Обов'язково відвідайте невролога, тому що в запущеній формі це захворювання загрожує ускладненнями, аж до атрофії м'язів пальця. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також