Хліб — досить суперечливий харчовий продукт, і часто від нього рекомендують відмовлятися або зводити його споживання до жорсткого мінімуму. Але, на думку експертів, здоровим людям хліб треба їсти щодня.
Нутриціологи радять не відмовлятися від хліба, оскільки цей продукт є здоровим джерелом вітамінів і мікроелементів — зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію. Медики зазначають, якщо в чорному хлібі трохи більше вітамінів і клітковини, то білий рідше викликає здуття живота і печію. Також корисний для регулярного споживання цільнозерновий хліб.
На думку експертів, погладшати від хліба не можна — за умови, що ним не зловживати. За відсутності протипоказань, можна їсти до 300 грамів хліба на день, вважають вони.