Нова дорога до базару в Рівному

5270 0

Ми у соцмережах:

Нова дорога до базару в Рівному

Під’їхати до міського ринку Рівного з кожним роком стає все складніше. Офіційно, не порушуючи правил дорожнього руху, це можна зробити лише за третім маршрутом тролейбуса. Всі інші вулиці навколо ринку, які раніше були проїжджими, тепер або назавжди заблоковані підземним переходом, або зайняті торговими рядами, або проїзд ними заборонений. Але є сподівання, що незабаром цю проблему буде частково вирішено і до базару можна буде проїхати з боку вулиці Петлюри. Поки що той проїзд заблокований літнім майданчиком закладу громадського харчування «Бочка».

Перетворити вулицю Сагайдачного із тупика на повноцінний проїзд міська влада хоче вже багато років. Але досі на заваді ставав бізнесмен Василь Гайдур, який став колись власником приміщення у центрі міста, перетворивши кабінети обласної інспекції з питань прав захисту споживачів на згадану вже «Бочку». Досі він не йшов на жодні поступки міській владі. Хоча головний архітектор міста Дмитро Котляров пропонував зменшити ширину будинку, а взамін обіцяв, що управління архітектури дозволить власнику надбудувати до нього ще три поверхи.

Лише днями питання ніби зрушило з місця. Причина зміни позиції власника приміщення невідома. Чи то десяток столиків «Бочки», розташованих на тій самій літній терасі, вже не дають колишньої виручки, чи то Василь Гайдур раптом став гарячим патріотом міста, чи йому зробили пропозицію, від якої не можна відмовитися? Хай там як, але є надія, що замість імпровізованої парковки уздовж непроїзної вулиці рівняни матимуть незабаром ще один зручний заїзд до ринку.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури і містобудування:

— Генеральний план Рівного передбачає, що вулиця Сагайдачного має бути відкритою. Має з’явитися проїзд з вулиці Сагайдачного на вулицю Симона Петлюри. Однак заважає цьому історичний будинок. Тому виникла потреба або демонтувати частину будинку, або знайти інше рішення. Нам вдалося знайти консенсус з приватним власником. Він дозволить демонтувати літній майданчик кафе. Завдяки цьому там буде достатньо місця для проїзду автомобілів.

Василь Гайдур, підприємець:

— Чотири роки тому до мене прийшли з пропозицією розвалити частину будинку, який я викупив. Вони хотіли прибрати частину цегляних метрових стін. Звісно, що я не міг погодитися, щоб так вчинили з моєю власністю. Скажу чесно, що зараз мені вистачає й одного поверху будинку. Якби виникла така потреба, то я б і без міста побудував стільки поверхів, скільки мені треба. Однак пропозиція розвалити частину старого будинку для мене здалася, м’яко кажучи, дивною.

Слава Богу, що зараз Рівним керують адекватні люди, з якими вдалося знайти спільну мову. Вони мене переконали, що в тій дорозі є потреба. І в майбутньому від її облаштування виграє не лише місто, але й приватний бізнес, що поряд. Скажімо чесно, майбутній проїзд не надто розвантажить центр Рівного. Але він допоможе оживити нерухомість. Навіть зараз під’їхати до мого кафе «Бочка» на автомобілі майже нереально. Там біля «Ельдорадо» машини фактично їздять по тротуару, пішоходам немає куди подітися. Тому я не проти, щоб прибрали літній майданчик мого кафе. Завдяки цьому місто зможе продовжити дорогу, облаштувати нормальний тротуар та парковки. Зі свого боку, я отримаю можливість добудувати другий поверх та навести лад з дахом. Оскільки цей будинок старий, то дах там майже провалився. Два роки тому ми встигли поставити спеціальні підпорки. Завдяки їм дах повністю не рухнув. Однак з ним потрібно навести порядок.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також