Нова купель тепер є неподалік Скиту праведної Анни в Онишківцях

4984 0

Ми у соцмережах:

Нова купель тепер є неподалік Скиту праведної Анни в Онишківцях

Троїцьке «громове» джерело знаходиться у лісі, неподалік від джерела праведної Анни

Народні перекази оповідають про його появу так:
«Одного разу, під час грози, блискавка вдарила у велику сосну і, пройшовшись по її стовбуру, увійшла в землю. Із тих пір з-під коріння цієї сосни стало витікати джерело, яке люди почали називати «громовим». Пам’ятаючи про те, що усіма стихіями управляє Єдиний Господь в Трьох Іпостасях, народ почав називати його «Троїцьким», тим більше, що церква в селі була побудована на честь Святої Трійці. Та й саме джерело забило з-під коріння сосни у вигляді трьох ключів. По проходженню певного часу від сосни залишився тільки пеньок, однак, що характерно, молода сосна, що виросла ніби від цього пенька, також має слід, як від удару блискавки. Це джерело, як свідчать люди, також є цілющим. Очевидно, через його розміщення на високій місцевості, майже щорічно, в осінньо-зимовий період, у ньому зовсім зникає вода. Відновлюється джерело весною , коли піднімається рівень підземних вод, з новою силою вируючи з-під землі".

На прохання паломників трудами обителі на цьому святому місці споруджена нова купель для окунання. Вода в купель надходить з святого колодязя. Бажаючі облитися святою водою можуть скористатися відрами і зробити це в спеціально облаштованих кабінках.

- Ось такі чудові місця дарує нам Милосердний Господь для укріплення нашої віри, зцілення нашої душі та тіла, явлення Своїх чудес.
"Пресвятая Троїце, Боже наш, слава Тобі! - йдеться у повідомленні на сторінці Скиту Святої Анни у Фейсбуці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також