Нова лінія зв`язку з`єднає три області

1238 0

Ми у соцмережах:

Нова лінія зв`язку з`єднає три області

Завершується будівництво волоконно-оптичної лінії зв’язку РАЕС – Грабів – Рівне – ХАЕС довжиною 176,9 км проходитиме територією Рівненської, Волинської та Хмельницької областей.

Спорудження волоконно-оптичної лінії зв’язку виконується шляхом монтування оптичних кабелів, вбудованих у грозозахисний трос.

Як зауважив заступник начальника електричного цеху РАЕС з експлуатації загальностанційних об’єктів Федір Грибіненко, така лінія зв’язку має низку переваг, серед яких: висока пропускна здатність, швидкість передачі інформації, тривалий термін експлуатації та інформаційна безпека, адже дані передаватимуться без ризиків перехоплення.

Проект було розпочато компанією «Укренерго» в кінці 2016 року. На першому етапі, який завершився у березні поточного року, у приміщеннях зв’язку підстанцій «Грабів», «Рівне», «Хмельницька» змонтовано обладнання Рівненської АЕС, а на території підстанцій прокладено волоконно-оптичні кабелі. На ПЛ 330 кВ РАЕС – Грабів замінено 15 анкерних та 44 проміжних опор, виконано монтаж майже кілометрового кабелю ВОЛЗ. Наразі ведуться роботи на ПЛ 330 кВ РАЕС – Рівне, де триває заміна трьох анкерних опор та проводитиметься заміна 14 проміжних опор.

Монтаж кабелю ВОЛЗ довжиною 23,6 км планується завершити до кінця цього року.  Будівництво сучасних ліній зв’язку заплановано закінчити у першому півріччі 2019 року.

Варто зазначити, що Рівненська АЕС вже має досвід застосування ВОЛЗ. Грозозахисний трос з ВОЛЗ, який бере участь у роботі протиаварійної автоматики РАЕС, було змонтовано у 2015 році.

РАЕС повідомляє, що завдяки новій лінії зв’язку між енергооб’єктами Західної та Південно-Західної електроенергетичних систем її підстанції матимуть надійні канали зв’язку, а також буде забезпечено високошвидкісну й безперебійну передачу телеінформації з Рівненської АЕС та надійну роботу протиаварійної автоматики енергетичних об’єктів західного регіону НЕК «Укренерго».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також