Нова начальниця ліквідує Будинок вчених у Рівному і повернеться у бізнес

3343 0

Ми у соцмережах:

Нова начальниця ліквідує Будинок вчених у Рівному і повернеться у бізнес

Для більшості рівнян Будинок вчених — це красива двоповерхова будівля, пофарбована у блакитне, на вулиці Симона Петлюри, 17. Проте мало хто знає, що є й однойменне комунальне підприємство, справою якого було утримувати згаданий будинок. На сесії у листопаді це підприємство, яке на початку жовтня очолила Діана Гордійчук, ліквідують.

У цій будівлі працює кілька організацій: Мала академія наук, музей Уласа Самчука та музей бурштину, які орендують приміщення за… одну гривню. Прибутки комунальному підприємству приносила зазвичай здача в оренду актового залу на другому поверсі будівлі. Проте останніми роками попит на зал все меншав: клієнтів, зокрема і політичних партій, які замовляли зал то для прес-конференцій, то для партійних зустрічей, «переманили» місцеві нововідкриті або ж відремонтовані готелі та їхні значно сучасніші конференц-зали.

Наприкінці серпня обласна рада замінила у Будинку вчених багаторічного керівника Анатолія Задоянчука, призначивши на посаду директора обласну депутатку Діану Гордійчук. До виконання обов’язків пані Гордійчук приступила у жовтні і, відповідно до підписаного контракту, мала пропрацювати на посаді три роки. Проте майже одразу запропонувала ліквідувати цей заклад.

Діана Гордійчук— Коли приступила до роботи, провела аналіз документів, стану справ підприємства і зрозуміла, що воно є збитковим, — зазначає Діана Гордійчук. — На 1 жовтня вже була заборгованість із заробітної плати, і зі сплати податків, які потрібно терміново гасити. На нараді з головою облради вирішили, що потрібно негайно, аби не затягувати заборгованість, провести реорганізацію підприємства.

Реорганізація, відповідно до проекту рішення, відбудеться шляхом приєднання до іншого підприємства облради — «Управління майновим комплексом». За словами пані Гордійчук, після цього будівлю Будинку вчених буде передано на баланс Рівненської Малої академії наук, яка орендує більшість приміщень.

— Окрім мене як директора, у штаті КП «Будинок вчених» є три сторожі та одна прибиральниця. Моя посада буде скорочена, а ось люди, які дбають про саме приміщення, залишаться працювати, — зазначила пані Гордійчук і додала, що після реорганізації підприємства повернеться у бізнес.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також