Нова смертельна форма пневмонії досягла Європи і США

1685 0

Ми у соцмережах:

Нова смертельна форма пневмонії досягла Європи і США

Новий вкрай небезпечний вид пневмонії, про виникнення якого попередила Всесвітня організація охорони здоров’я, стрімко поширюється з Азії по всьому світі. Від невідомої хвороби, перші симптоми якої нагадують звичайну застуду, загинули вже 9 осіб.

Хвороба, яка спочатку вражала людей переважно в країнах Південно-Східної Азії, вже досягла Європи і США. Як повідомляє Reuters з посиланням на ВООЗ, у Канаді новою хворобою заразилася одна сім’я: двоє вже загинули, ще четверо госпіталізовані. У США медики офіційно підтвердили два випадки зараження — в Атланті та Нью-Йорку. Ніяких деталей не повідомляється. Один із лікарів, який контактував з хворими на пневмонію в Сінгапурі, прилетівши в Європу, потрапив у лікарню Франкфурта. Його ізолювали з типовими ознаками захворювання. З високою температурою поміщена в лікарню його мачуха. Його вагітну дружину також ізолювали, хоча в неї симптоми нової хвороби поки не проявилися. Перші випадки цієї хвороби були зареєстровані на Тайвані, щодня надходять повідомлення про нових хворих у Сінгапурі, Гонконзі, В’єтнамі. За останніми даними, загальна кількість хворих на пневмонію в Азії протягом кількох днів перевищила 100 осіб. В Азії вживають всі можливі заходи безпеки. Авіакомпанії повідомляють про те, що не будуть обслуговувати пасажирів з ознаками захворювання на грип. Їх передбачається відправляти на обстеження в найближчі медичні установи. Багато здорових пасажирів добровільно одягають марлеві пов’язки. В Японії карантинні служби приведені в стан підвищеної готовності. Як повідомило в Токіо міністерство охорони здоров’я і праці, відповідні вказівки віддані в аеропорти і морські порти, а також місцевим органам самоврядування. Група лікарів направляється для збору інформації у В’єтнам, де 30 осіб уражені загадковою хворобою. В Японії вона поки не проявилася. Проте, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у Китаї, Південно-Східній Азії й Північній Америці нею уражено вже до 500 осіб. Попередні результати свідчать, що вірус поширюється не повітряно-краплинним шляхом, а при безпосередньому контакті з хворим. Проте його агресивність настільки велика, що в одній з лікарень Гонконгу на новий різновид пневмонії захворіла частина медичного персоналу. Спочатку нова хвороба проявляється як звичайна застуда: у хворого висока температура, слабкість, м’язеві болі, кашель і затруднене дихання. Проте потім захворювання швидко прогресує в двостороннє запалення легенів.

Прем’єр Нової Зеландії очікує великої кількості жертв Загадкова хвороба із симптомами, що нагадують пневмонію, може виявитися настільки ж смертоносною, як і епідемія грипу 1918 року, від якого тоді у світі померли близько 20 млн. осіб. Про це заявила у Веллінгтоні прем’єр-міністр Нової Зеландії Елен Кларк з посиланням на представників Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вона закликала співвітчизників не здійснювати непотрібних поїздок у країни, де були зафіксовані випадки захворювання, а при необхідності обов’язково відвідати лікаря. ВООЗ у своє повідомлення з приводу спалаху нової хвороби не включила рекомендацію утриматися від поїздок у визначені країни. Проте з такими попередженнями виступають уряди багатьох країн, насамперед в Азії. Громадянам не рекомендують їздити в Гонконг і на північ Китаю, де зареєстрована найбільша кількість хворих на нову форму пневмонії. Хода, поки ще невідомо, чи переможна, нової форми пневмонії почалася на півночі Китаю наприкінці лютого, де з цього моменту зареєстровано 307 хворих, з яких 5 померли. За даними департаменту охорони здоров’я Гонконгу, на ранок понеділка в 6 лікарнях знаходяться 49 хворих на нетипову пневмонію, з яких стан чотирьох кваліфікується як критичний. У Сінгапурі за останні дні кількість хворих на пневмонію збільшилася ще на 4 особи. Троє хворих з’явилося на Тайвані.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також