Нове тепло — з новими цінами

1893 0

Ми у соцмережах:

Нове тепло — з новими цінами

Подорожчають послуги теплопостачання та гарячої води з початку нового опалювального сезону. Після тривалих дебатів члени міськвиконкому дозволили комунальникам підвищити тарифи на 16 відсотків. Щоправда, до нових тарифів звикати рівнянам доведеться недовго. Вже у грудні ціни на комунальні послуги знову зростуть — на 4,5%.

Затвердити нові тарифи членам міськвиконкому минулого тижня вдалося не одразу. Голосуванню передувало бурхливе обговорення. Частина членів виконкому виступали проти підвищення вартості комунальних послуг, а решта наполягали на затвердженні нових тарифів. Комунальники переконували, що цей процес, з огляду на постійне подорожчання газу, неминучий. — Збільшувати тарифи вкрай необхідно, — наполягав директор КП «Теплотранссервіс» Петро Сергійчук. — З 31 січня, відколи востаннє переглядали тарифи, суттєво подорожчали їхні складові: газ, електроенергія, збільшилась мінімальна зарплатня. Таке зростання передбачається і надалі. Якщо ми зараз не затвердимо збільшені тарифи, то треба буде передбачати у міському бюджеті на рік дотацію в сумі майже 60 мільйонів гривень. Аргументи пана Сергійчука членів міськвиконкому з першого разу не переконали. Тому голосування бажаного результату теплопостачальникам не принесло — не вистачило кількох голосів. Головуючий Юрій Торгун змушений був оголосити перерву. Присутнім пояснив — «для проведення консультацій». Яким саме чином пан Торгун переконував колег — невідомо, але його аргументи виявились переконливішими. Після перерви він нагадав членам міськвиконкому про указ Президента, відповідно до якого теплопостачальні підприємства отримуватимуть газ лише за умови 100відсоткового погашення боргів 20072008 років та передоплати. — А рівняни заборгували теплопостачальним підприємствам 30 мільйонів гривень, — нагадав головуючий на засіданні. — Ціна питання включення тепла у місті — мінімум 33 мільйони гривень. Державна інспекція з контролю за цінами нові тарифи визнала економічно обґрунтованими. Отож пропозиції теплопостачальників чиновники задовольнили.

Довідка «РВ» Вартість послуг КТП «Комуненергія» До початку опалювального сезону: — обігрів приміщень — 4 грн. 98 коп. за 1м2, — 1 Гкал — 211 грн. 57 коп. — гаряча вода — 9 грн. 06 коп. за 1м3 — гаряча вода на одного мешканця (якщо без лічильника) — 28 грн. 99 коп. З 15 жовтня: — обігрів приміщень — 5 грн. 79 коп. за 1м2, — 1 Гкал — 245 грн. 26 коп. — гаряча вода — 10 грн. 50 коп. за 1м3 — гаряча вода на одного мешканця (якщо без лічильника) — 33 грн. 60 коп. З 1 грудня: — обігрів приміщень — 6 грн. 05 коп. за 1м2, — 1 ГКал — 256 грн. 40 коп. — гаряча вода — 10 грн. 98 коп. за 1м3 — гаряча вода на одного мешканця (якщо без лічильника) — 35 грн. 14 коп.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також