Нові обмеження для українців: куди можна поїхати відпочити за кордон з 1 вересня

1912 0

Ми у соцмережах:

Нові обмеження для українців: куди можна поїхати відпочити за кордон з 1 вересня

Що знадобиться українським туристам для поїздок за кордон з 1 вересня, куди можна, а куди не можна поїхати на відпочинок восени

 

Єгипет

Для того щоб з 1 вересня 2020 року потрапити на територію Єгипту, туристам потрібно буде в аеропорту надати сертифікат про негативний ПЛР-тест на коронавірус, який зроблено за 48 годин до перетину кордону.

Сертифікат вимагатимуть під час в'їзду в країну у всіх громадян старших від 6 років, зокрема, й громадян Єгипту.

У документі повинно бути зазначено: точна дата і час складання тесту; підтвердження, що тест був зданий в офіційній лабораторії, зареєстрованій у державі походження документа; печатка лабораторії; інформація про проведений тип тесту на COVID-19; підтвердження проведеного тестування типу RT-PCR.

Шрі-Ланка

Згідно з новими правилами, Шрі-Ланку можуть відвідувати всі типи мандрівників (групи, родини або окремі особи) з усіх країн. У всіх мандрівників повинна бути чинна віза. Її видаватимуть на 30 днів із можливістю продовження до 6 місяців після прибуття. Для отримання візи необхідно подати деталі з бронювання в сертифікованому готелі, маршрут по країні, зворотний квиток, медичну страховку. Оформити візу можна онлайн, збір – 100 доларів.

Крім того, перед посадкою на рейс і після прибуття на Шрі-Ланку туристи повинні надати негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 72 години до посадки на літак. Гості, які залишаються в країні більш ніж на 10 днів, повинні пройти ще один тест на коронавірус.

Хорватія

Громадяни України можуть відвідати Хорватію тільки після проходження тестування на наявність коронавірусу. Необхідний негативний ПЛР-тест, який був зроблений не пізніше ніж за 48 годин до моменту прибуття на кордон.

Крім цього, туристам знадобиться медична страховка і реєстрація на сайті МЗС Хорватії. Більшість перельотів здійснюється чартерними рейсами, також можна дістатися з України автомобілем – проїхавши через кордон Угорщини. Тести й самоізоляція після поїздки не потрібні.

Об'єднані Арабські Емірати

Для відпочинку в ОАЕ необхідний негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який повинен бути зроблений не пізніше ніж за 48 годин до моменту прибуття на кордон. Після повернення з країни тести й самоізоляція не потрібні.

Куди можуть потрапити українці на відпочинок без тестів на COVID-19 і обсервації

Туреччина

Оскільки Туреччина перебуває в "зеленій" зоні, то мандрівникам після прибуття додому немає необхідності проходити тестування або самоізоляцію.

Болгарія

Оскільки зараз Болгарія віднесена до "зеленої" зони, то повертатися з цієї країни додому можна без додаткових вимог.

Чорногорія

Українцям дозволено в'їзд до країни без обмежень. Однак Україна віднесла Чорногорію до "червоної" зони, тому після повернення з відпочинку необхідно пройти 14-денну обсервацію або здати тест на коронавірус.

Домінікана

Для її відвідування не потрібна наявність ПЛР-тесту на COVID-19. Однак в аеропорту туристи будуть проходити експрес-тестування, результат якого відомий уже через 30 секунд.

Україна віднесла Домініканську Республіку до "червоної" зони. Тому після повернення з Домінікани українцям варто зробити тест на коронавірус і дотримуватися 14-денної самоізоляції.

Залишаються недоступними для українців морські курорти Європи (крім балканських країн). А також Балі, Мальдіви і Таїланд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також