Нові правила для водіїв – з 1 червня

1245 0

Ми у соцмережах:

Нові правила для водіїв – з 1 червня

В Україні з 1 червня діятимуть нові правила для водіїв на дорогах

Із 1 червня в Україні почнуть діяти щорічні сезонні правила для великогабаритного транспорту. Основні заборони для великовантажних авто стосуватимуться денного часу і спекотної погоди, повідомили в пресслужбі Укравтодору.

Сезонні обмеження руху діють щорічно в денний час, і вони спрямовані на те, щоб зберегти автомобільні дороги загального використання, повідомляє РБК-Україна.

На автотрасах загального користування державного значення встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні щити.

Заборони торкнуться транспортних засобів з фактичною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн.

Обмеження будуть для вантажних автомобілів, які здійснюють перевезення небезпечних; тих, що швидко псуються, вантажів; живих тварин і птахів, а також перевезення, які пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Із 1 червня в денний час буде обмежено денне пересування при підвищенні температури повітря вище +28 градусів.

Перечекати спекотний період можна буде на спеціальних майданчиках для тимчасових стоянок транспортних засобів у смугах відведення автомобільних доріг і біля об'єктів дорожнього сервісу.

Згідно із законодавством, дотримання правил водіями вантажних засобів, а також перевірку вагових параметрів, контролюють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також