Нові сміттєвози для Рівного — в кредит

26 0

Ми у соцмережах:

Нові сміттєвози для Рівного — в кредит

Раніше міським комунальникам неодноразово дорікали, що вони орендують чужі сміттєвози, замість витратити ці ж кошти на закупівлю власних. Минулого четверга міська рада дала дозвіл КАТП-1728, яке вивозить міський непотріб, узяти кредит в АБ «Укргазбанк», щоб придбати шість нових сміттєвозів — йдеться про суму у 42 мільйони гривень. Планується, що 10% вартості заплатять авансом, а от решту будуть виплачувати протягом 60 місяців.

Святослав Клічук, міський депутат:

— Те, що сміттєвози куплять — це крок у кращий бік. Мені здається, ми змусили їх його зробити. Бо ж останні кілька років орендували зо п’ять сміттєвозів і приблизно по півтора мільйона у рік за кожен платили. Умовно, до війни новий можна було купити за 100 тисяч євро. Про це писали, говорили, зробили проєкт рішення... Але перемога буде, коли сміттєвози справді закуплять, бо дозвіл на отримання кредиту ще не означає, що його дадуть.

До слова, у серпні автопарк КАТП-1728 уже поповнився трьома новими сміттєвозами Ford Trucks 2024 року випуску: один із заднім навантаженням, а два — портального типу, які зможуть вивозити великогабаритні та будівельні відходи. Їх придбали за рахунок державної програми «Доступні кредити 5-7-9».

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також