Нові вулиці у Рівному матимуть назви квітів і дерев, щоб без політики

4066 0

Ми у соцмережах:

Нові вулиці у Рівному матимуть назви квітів і дерев, щоб без політики

Стало відомо, які назви матимуть вулиці, частина з яких ще й не забудована, у мікрорайоні «Південний», що неподалік «Щасливого». Адже зареєстровано проєкт відповідного рішення, яке розглядатиметься на сесії міськради.

Дві вулиці будуть названі на честь відомих рівнян: Анатолія Мартиненка, багаторічного керівника Рівненської художньої школи, та Євгена Архипенка, міністра земельних справ та міністра народного господарства урядів УНР (1919-1920 рр).

Інші вулиці пропонується назвати так — Трояндова, Березова, Каштанова, Тополева, Квіткова та Південна.

— Я б не називав вулиці так, адже виглядає наче якийсь дачний масив, — прокоментував Мар’ян Года, голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування. — Чия була така пропозиція — не знаю. Але вирішуватимуть депутати.

Заступник міського голови Олег Піщанський так пояснив свій підпис під рішенням:

— Проєкт рішення розглядався на комісіях депутатами ще попереднього скликання. Обговорювали його також не за моєї присутності. Тож я не мав права не погодити його. Розглядатимуть депутати вже нового скликання.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Андрій Юрков:

— 25 листопада 2020 року на засіданні комісії з перейменування вулиць було прийнято рішення про найменування вулиць згідно зі схемою території, затвердженою виконавчим комітетом Рівненської міської ради. Наше управління підготувало відповідний проєкт рішення. До нас не надходило конкретних заяв щодо найменування конкретних вулиць в цьому мікрорайоні. А найменовувати потрібно було. Щоб не було ніяких конфліктів чи політичних інтересів, вирішили назвати приємними назвами квіток і дерев.

Якщо жителі цих вулиць захочуть змінити назви в майбутньому, вони мають звернутися до управління, рішення мають розглянути на відповідній комісії, а потім розглянути на сесії міської ради.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також