Новини

1424 0

Ми у соцмережах:

Новини

У вересні інфляція становила 1,1% ::: Світова криза й українці ::: НБУ розширив коридор курсу гривні ::: «Газпром» підпише договір у листопаді ::: На продажі зброї заробили $700 млн...

У вересні інфляція становила 1,1% Як повідомляє Державний комітет статистики, ціни на харчові продукти і безалкогольні напої у вересні підвищились на 0,3%, на житлово-комунальні послуги — на 3,8%, на медицину — на 0,9%, а на транспорт зменшились на 1,1%. Порівняно з минулорічним вереснем інфляція збільшилась на 24,6%.

Світова криза й українці Відповідаючи на запитання «Чи зазнали ви впливу світової фінансової кризи», тільки 8,7% респондентів заявили, що не помітили цього. Ще 5,9% опитаних зізнались, що не розуміють, про що йде мова. Думки решти респондентів розподілились так: 32,5% — поки що ніяк, алео очікую неприємностей; 15,1% — психологічний дискомфорт; 10,3% — мені як власнику бізнесу потрібно переглядати стратегію розвитку; 9,2% — виникли проблеми з отриманням кредиту в банку; 5,2% — завадив виконати план і отримати премію; 4,7% — він мені тільки на руку; 4,3% — постраждали члени моєї сім’ї; 2,1% — я потрапив під скорочення. Що стосується «особливих суджень» респондентів, то вони розділились кардинально — від «плювати мені на вашу кризу» до «нас знову пограбували».

НБУ розширив коридор курсу гривні Рада НБУ розширила коридор офіційного курсу гривні на 2008 рік. Тепер він варіюється в районі 4,95 гривні за одиницю американської валюти плюс-мінус 8% (близько 40 копійок). Раніше Рада НБУ прогнозувала курс гривні 4,85 UAH/USD плюс-мінус 5% на 2009. Сьомого жовтня, торги на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 5,5-5,6 грн./дол. Вдень ринкові котирування на міжбанківському валютному ринку до середини дня вівторка вийшли до рівня 5,55-5,6 грн./$1, а трейдери очікували виходу на ринок НБУ.

«Газпром» підпише договір у листопаді ВАТ «Газпром» планує підписати газовий контракт з Україною в листопаді. Таку думку висловив представник компанії на енергофорумі в Києві. За словами представника «Газпрому», зараз ідуть складні переговори щодо прийнятної ціни на центральноазіатський газ у зв’язку з рішенням країн регіону перейти на європейський рівень цін з 2009 року. Нагадаємо, що 2 жовтня Росія й Україна узгодили меморандум стосовно газу.

На продажі зброї заробили $700 млн Україна посіла торік шосте місце серед потужних світових експортерів зброї і техніки. На першому місці — США, далі — Росія, Німеччина, Франція і Великобританія. Про це повідомив гендиректор «Укрспецекспорту». При цьому загальна сума, яку заробила Україна, становить понад 700 мільйонів доларів. Не виключено, що насправді ця сума значно більша, адже право на продаж товарів військового призначення мають ще кілька підприємств.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також