Новини — коротко

2338 0

Ми у соцмережах:

Новини — коротко

В «Олісми» — вища проба ::: Вшанували Леніна ::: Радіаційний фон контролюється цілодобово ::: Соціалісти відзначатимуть Першотравень ::: Молоді соціал-демократи поїдуть в «Артек» ::: Держсекретар зустрівся з ректорами ::: Гладун став головним просвітянином ::: Молоко — для школярів ::: Замість дитсадка — житловий будинок ::: Над «Диканькою» ще попрацюють ::: Четверо депутатів Рівнеради стали капітанами ::: Книга Мазаного — в американському музеї...

В «Олісми» — вища проба Лауреатом всеукраїнського конкурсу «Вища проба» стало Рівенське підприємство «Олісма». Цією престижною нагородою Експертної ради Асамблеї Ділових Кіл України відзначають підприємства, продукція та послуги яких мають високі показники якості та займають лідируючі позиції на ринку держави. «Олісма» — це вже п'яте підприємство Рівенщини, яке отримало знак якості «Вища проба» та продукція якого занесена до Реєстру кращих товарів України.

Вшанували Леніна ”Наше діло праве — перемога буде за нами” — під таким гаслом у вівторок відбувся урочистий вечір, присвячений 133-й річниці з дня народження Володимира Леніна, організований Рівенською обласною організацією КПУ. Перший секретар обкому Микола Кухарчук не зміг взяти участь в урочистостях, позаяк був змушений залишитися в Києві через термінові парламентські справи.

Радіаційний фон контролюється цілодобово 18 квітня в Угорщині на другому енергоблоці атомної електростанції міста Пакш сталась аварія з локальними викидами радіоактивного забруднення. На цю ситуацію оперативно відреагували в Україні: вже через годину після аварії за дорученням уряду було організовано постійне спостереження за радіоактивною ситуацією в державі. Як повідомив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Красько, цілодобовий моніторинг ведеться і в нашій області. Підвищення радіаційного фону в області не зафіксовано.

Соціалісти відзначатимуть Першотравень Урочисто відзначити першотравневе свято планують рівенські соціалісти. Щоправда, поки що перший секретар обкому СПУ Леонтій Самчук не знає достеменно, в якій формі пройде відзначення — за його словами, люди зараз найбільше переймаються своїми присадибними ділянками.

Молоді соціал-демократи поїдуть в «Артек» Найбільш активно відгукнулись на конкурс «Із соціал-демократією у майбутнє», який проводиться Українською спілкою соціал-демократичної молоді, рівняни та дубенчани. Як повідомив голова Рівенського обласного відділення спілки Андрій Міщеня, усі учасники загальноукраїнського конкурсу з області, крім того, що мають шанс отримати путівку в «Артек», обов'язково будуть відзначені подарунками його організації.

Держсекретар зустрівся з ректорами У Рівному побував держсекретар Міністерства освіти і науки України Віталій Журавський. Він зустрівся з ректорами та директорами вищих навчальних закладів області, відвідав Будинок вчених, Український державний університет водного господарства і природокористування, Національний університет «Острозька академія», Омелянську гімназію.

Гладун став головним просвітянином Про занепад видавництва української книги, недотримання державними чиновниками вимог законодавства про державну мову, руйнування системи шкільної освіти говорили промовці на конференції обласного товариства «Просвіта» ім. Шевченка. Вони затвердили статут організації та обрали правління у складі 20 чоловік. Головою правління «Просвіти» став Любомир Гладун, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри прикладної математики Українського державного університету водного господарства та природокористування.

Молоко — для школярів Пропонують видавати школярам початкових класів у Рівному молоко та печиво, як це нині роблять у Києві, члени координаційної ради та лідери жіночих громадських організацій. Про це вони повідомили у своєму зверненні до жінок-депутатів Рівнеради. Також вважають, що треба вивчити становище дітей, батьки яких виїхали на заробітки за кордон, та привернути увагу громадськості міста, батьків, медиків до проблем абортів серед неповнолітніх.

Замість дитсадка — житловий будинок Ще два роки тому Рівенська облспоживспілка одержала дозвіл на переобладнання колишнього дитсадка на вулиці Шопена, 11 у житловий будинок, а от вирішити питання про відведення у постійне користування 25 соток землі під ним і досі не вдається. На останній сесії Рівнеради депутати зняли це питання з розгляду, маючи намір вивчити, чи не можна розділити цю ділянку ще під одне будівництво — 25 соток у центрі міста під один будинок забагато, вважають депутати.

Над «Диканькою» ще попрацюють Кафе «Диканька» у національному колориті, яке хотіли влаштувати в будинку на вул. Драгоманова, що біля краєзнавчого музею, найближчим часом не буде. Депутати Рівнеради загалом не проти «Диканьки», але проти обраного місця. Думки депутатів з цього питання розділились: одні вважають, що кафе у цьому місці нікому не заважатиме, інші — що заважатиме, оскільки тут пішохідна зона. Питання відправили на додаткове вивчення.

Четверо депутатів Рівнеради стали капітанами Оголошенням про присвоєння чергових військових звань кільком депутатам Рівнеради закінчилась остання сесія. Військовий комісар Рівного Олександр Баладир, який також є депутатом, у присутності колег по мандату привітав Юрія Торгуна, Сергія Полоцького, Миколу Полюховича та Володимира Коваленка з тим, що тепер вони є капітанами запасу. Пани капітани тепер мають з'явитися у військкомат зі своїми військовими квитками, щоб їм зробили відповідні записи. Як сказав п.Баладир, повідомлення про присвоєння звання та привітання мають відбутися обов'язково в урочистій обстановці, і хоча наказ стосувався одночасно кількох сотень військовозобов'язаних, стосовно депутатів доречно було скористатися сесійною обстановкою.

Книга Мазаного — в американському музеї У музей імміграції США (IHRC) потрапила книга «З Каліфорнійського пагорба» письменника Віктора Мазаного з Рівенщини. Музей діє у Міннесотському університеті США. У повідомленні, яке автор отримав з цього навчального закладу, зазначається, що видання зайняло гідне місце в колекції творів про українців у США, воно акумулює пам'ять про їх внесок у збереження національної ідентичності та в боротьбу за незалежність України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також