Новини Рівенщини

1988 0

Ми у соцмережах:

Новини Рівенщини

В оселю 108-річної жінки прийшли «голубий вогник» і депутат ::: На хвороби дітей вплинув Чорнобиль ::: Військові допоможуть газифікувати села ::: Стадіон міжнародного рівня має бути з підігрівом ::: У лісівників — весняна акція ::: У Вересневому буде схід села ::: Пенсіонери найчастіше приходять за безкоштовною правовою допомогою ::: «Русь єдина» з’явилась у Дубні ::: Виборці до звітів своїх депутатів ще не звикли...

В оселю 108-річної жінки прийшли «голубий вогник» і депутат Урочисто запалено символічний факел в Іваничах Костопільського району, який засвідчив, що у село нарешті підведено газ. Роботи з газифікації району були розпочаті ще десять років тому Миколою Шершуном, тоді народним депутатом України першого скликання. І ось тепер, знову обраний до Верховної Ради України, Микола Шершун свою передвиборну обіцянку продовжити газифікацію виконує разом з командою однодумців — депутатів обласної, районної, сільської рад. До справи долучилися й обласні та районні газовики, лісівники, працівники ПСП «Іваницьке», приватні підприємці, жителі села. А першою оселею, де запалав «голубий вогник», став будинок 108-річної Меланії Соломай.

На хвороби дітей вплинув Чорнобиль У півтора раза зросла захворюваність дітей на Рівенщині після аварії на Чорнобильській АЕС. У порівнянні з даними 1985 року — в 2002-му в 2,5 раза збільшилося число вроджених вад розвитку. А в Рівенській обласній дитячій лікарні планують відкрити онкогематологічне відділення, бо, за словами її головного лікаря Марка Конька, щорічно в нашій області виявляють близько 17 дітей з лейкозом. 368 хворих на рак щитовидної залози нараховується в області. Сто з них на момент аварії на Чорнобильській АЕС були дітьми. Один випадок раку щитовидної залози у дитини було виявлено у Володимирецькому районі нашої області й цього року.

Військові допоможуть газифікувати села Питання газифікації сіл Уїздці, Кунин, Коршів обговорювали жителі Уїздецької сільської ради Здолбунівського району на сході громади, на який запросили представників районних та обласних служб, причетних до виконання відповідних робіт. На сході був присутній представник командувача Сухопутних військ Збройних сил України П.Шуляка, який повідомив, що землерийні роботи будуть проведені за їх сприяння. Територіальна громада своїм рішенням доручила голові Уїздецької сільської ради укласти угоди з організаціями на проведення вуличних газових мереж, зібрати перші грошові внески (400 грн.) бажаючих провести в оселі газове опалення та вже розпочати роботу з газифікації Кунина. Роботи з газифікації сіл Уїздці та Коршів будуть проведені у травні цього року.

Стадіон міжнародного рівня має бути з підігрівом В нашій області немає жодного спортивного стадіону, який би відповідав міжнародним стандартам. Про це повідомила на засіданні комісії з правових питань Рівенської обласної ради начальник загального відділу обласного управління з питань фізкультури, спорту і туризму Світлана Янішевська. Адже відповідно до міжнародних вимог, на стадіоні футбольне поле має бути з підігрівом, на ньому повинні бути обладнані індивідуальні пластикові сидіння, наддашшя, цифрове табло. Тож регіональну програму будівництва, реконструкції та введення в експлуатацію до 2005 року спортивних об’єктів, які б відповідали міжнародним стандартам, буде винесено на розгляд сесії обласної ради.

У лісівників — весняна акція Під час тижневої акції «Ліси для нащадків» ДЛГО «Рівнеліс» проведе озеленення 110 територій та садиб, закладку та реконструкцію 10 скверів, посадку алей у містах та селищах краю, впорядкує лісові місця відпочинку, криниці та джерела. Крім того, підприємства об’єднання готові реалізувати понад 400 тисяч саджанців різних дерев та чагарників, які вирощені на власних розсадниках.

У Вересневому буде схід села Будівництво церкви та роботу об’єктів соціальної сфери обговорюватимуть на сході мешканці села Вересневе, що у Рівенському районі. Планують провести цей захід 28 квітня о 13-й годині. Люди обурені, що в селі не працює магазин, з жовтня минулого року — дитсадок, у жахливому стані перебуває клуб, а понад 50 сімей з дітьми зимували без тепла, бо зупинилась котельня.

Пенсіонери найчастіше приходять за безкоштовною правовою допомогою Суперечок у сфері трудового законодавства стосується 16 відсотків звернень рівнян у громадську приймальню Комітету виборців України, де вони отримують безкоштовну правову консультацію. Ще 13 відсотків звернень — це скарги на органи влади, на судові та правоохоронні органи. Запитують відвідувачі, як можна вирішити ту чи іншу комунальну проблему, цікавляться особистими пільгами, порушеннями прав студентів, пенсійними проблеми. А останнім часом люди ще й запитують у консультантів про те, як можна звернутися до своїх... депутатів. Серед громадян, які звернулись до громадської приймальні КВУ, більшість — пенсіонери, безробітні та студенти.

«Русь єдина» з’явилась у Дубні Районну організацію цієї політичної партії зареєструвало управління юстиції. Працюватиме «Русь єдина» у будинку №4 на вулиці Івана Багряного.

Виборці до звітів своїх депутатів ще не звикли Звітувала про рік своєї діяльності депутат Рівнеради голова міської організації партії «Реформи і Порядок» Євгенія Мосіюк. За словами пані Євгенії, незважаючи на всі її зусилля, залишається проблемою низька явка виборців на зустрічі з депутатами. Це другий публічний звіт депутата Рівнеради перед своїми виборцями, хоча, за інформацією з секретаріату міськради, вже ніби 8 депутатів прозвітували. Протягом тижня планують свої звіти перед виборцями представити також усі депутати Рівнеради — члени фракції «Наше місто».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також