Новини Заходу

1519 0

Ми у соцмережах:

Новини Заходу

Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк заявив, що виклав з власної кишені майже 80 тисяч доларів на прикрашення реконструйованого проспекту Свободи в обласному центрі.

Закарпаття Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк заявив, що виклав з власної кишені майже 80 тисяч доларів на прикрашення реконструйованого проспекту Свободи в обласному центрі. Тут повністю замінено на бруківку колишні плити, впорядковано газони, встановлено нові ліхтарі і лавки. На проспекті зрізали старі дерева і висадили нові, в основному — традиційні для Ужгорода сакури. Реконструкція проспекту коштувала міському бюджету Ужгорода 4,3 млн. гривень.

Волинь Народні депутати від Волині направили колективні запити до Генпрокуратури та Верховного Суду України стосовно ситуації, що склалася у Луцьку навколо котельні, власником якої є ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго». З липня «Луцьктеплоенерго» залишило ледь не половину лучан без гарячої води через постійні майнові спори з міською владою. Тепер існує загроза зриву опалювального сезону. Автори звернення просять повернути спірну котельню у власність громади Луцька. Адже, як випливає з аргументації нардепів, вона була приватизована з порушенням законів та застосуванням рейдерських прийомів.

Львівщина Вимагає від правоохоронців звіту про Ожидівську катастрофу Львівська облрада. За словами заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака, остаточного рішення щодо причин і наслідків Ожидівської аварії і досі немає. Водночас В. П’ятак повідомив про результати останнього моніторингу ситуації в районі Ожидівської катастрофи: були виявлені ділянки з процесами окислення фосфору, проте вони не несуть екологічної небезпеки. Однак неконтрольовані залишки фосфору під спеціально зробленим штучним покриттям викликають необхідність аналізу місця аварії за допомогою інфрачервоного сканування. Також необхідно провести цільовий моніторинг підземних вод.

Тернопільщина Експериментальний проект із запровадження європейської системи роздільного збору побутових відходів запроваджують у Тернополі. Спочатку відходи сортуватимуть на скло та пластик до спеціальних контейнерів, а згодом відділятимуть інше сміття, яке піддається вторинній переробці. Незабаром біля будинків тернополян і в місцях найбільшого скупчення відходів поставлять спеціальні контейнери. Запровадження роздільного збирання сміття дозволить майже на 60% скоротити обсяг відходів, які нині потрапляють на сміттєзвалище.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також