Новітня техніка — запорука успішного господарювання

1037 0

Ми у соцмережах:

Новітня техніка — запорука успішного господарювання

Осінь повноправно господарює у містах і селах, на полях, лугах та в лісах. Зазвичай до зими аграрії готують і землю. Бо й вона має право на відпочинок. На полі неподалік села Сморжів рухається трактор. На перший погляд, повільно та неквапливо. Орати йому ще й орати! Але так лише видається непосвяченому в господарські справи сторонньому спостерігачеві. Бо для техніки нового покоління зорати таке поле — роботи на кілька годин.

— У цьому році у ТОВ «Агрохолдинг Зоря» придбано глибокорозпушувач «Беднар» з локальним внесенням мінеральних добрив. Тобто він може заглиблювати робочий механізм до 55 сантиметрів і водночас є можливість вносити в грунт мінеральні добрива, — розповідає керівник інженерної служби ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Олександр Герасимович. — На цьому полі була соя, тому зараз добрива не вносимо, причіпне обладнання, тобто ємність для мінеральних добрив, з трактора знято. Але при потребі їде тракторист у парк і чіпляє обладнання для внесення добрив. Завантажити через верхній люк можна відразу дві тонни мінеральних добрив.

Олександр ГерасимовичТакий глибокорозпушувач, за словами Олександра Герасимовича, значно кращий від техніки, що працювала на полях раніше. Насамперед значно зменшено затрати. Дотепер для внесення добрив потрібно було залучати як мінімум ще два транспортних засоби для доставки, завантаження, лійку для розкидання міндобрив тощо. Зараз маніпулятор завантажує 2 тонни в ємність глибокорозпушувача, а далі агрегат працює 12 годин в автономному режимі. Це ефективно, економно і, головне, результативно. Тому що в Групі компаній «VITAGRO», до якої входить ТОВ «Агрохолдинг Зоря», на оновленні технічного парку роблять особливий акцент.

— Щороку оновлюється машин­но-тракторний парк у нашому господарстві. Тож навіть цікаво випробовувати, наскільки та техніка потужна, які її технічні характеристики, як витримує навантаження, чи відповідає нашим очікуванням і характеристикам, які дали їй конструктори, — розповідає Олександр Герасимович. — Господарство постійно працює над тим, аби закуповувати новітню імпортну техніку як в автопарк, так і у тракторний парк. За останні два роки ми придбали багато ґрунтообробної техніки і два «Макферлайни», «Беднар», «Тру-тандем», культиватор, оприскувач «Кейс», трактори ХТЗ та МТЗ, а також ґрунтообробний інвентар. Ще в цьому році маємо отримати два розкидачі мінеральних добрив — на 5 і 3 тонни. Цим завдячуємо нашим власникам, які створюють нові робочі місця, дають змогу працевлаштуватися людям, а також потужно розвивають сільське господарство.

Техніка нового покоління вимагає особливої підготовки та знань. Для цього аграрна компанія організовує стажування механізаторів для набуття спеціальних навичок роботи на таких тракторах і машинах. Досвід помножений на знання, старанну роботу та обслуговування такої вже комп’ютеризованої техніки дають можливість працівникам агрохолдингу отримувати гідну зарплатню. Чим більше механізатор обробить гектарів, тим більше заробить.

Важливо, що в аграрній компанії не зупиняються на досягнутому. Тут впевнені, що у сільськогосподарському виробництві потрібно постійно вивчати та застосовувати нові технології, популяризувати і використовувати новітню техніку. Лише за цих умов можна отримати хороші прибутки, досягти високих врожаїв та конкурувати на сучасному ринку. Саме тому тут постійно працюють над впровадженням технологій світового рівня та використанням сучасної сільськогосподарської техніки.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також