Зміни в поліції Рівненщини: плани полковника

6634 0

Ми у соцмережах:

Зміни в поліції Рівненщини: плани полковника

Місяць тому полковник Олексія Камишанського, який три роки керував поліцією Рівненщини, було звільнено з посади і переведено в столицю, де він працює тепер радником. А головним поліцейським Рівненщини став полковник Олександр Ганжа, переведений до нас з Одеси. Журналіст «РВ» зустрівся з полковником, щоб розпитати, що зміниться в роботі рівненської поліції.

На одній з перших нарад після свого призначення ви сказали підлеглим, що поліція на Рівненщині розслабилася. Що ви мали на увазі й чим ситуація на Одещині відрізняється від рівненської?

Вважаю, що ми, як поліцейські, не маємо права спостерігати за війною. Адже вона стосується кожного українця. Одещина, як і Рівненщина, є прикордонною областю. Оскільки росіяни дуже підступні, то це означає, що ситуація може загостритися в кожну хвилину. Дай Бог, щоб з боку Білорусі не було ніяких загострень. Однак росіяни постійно накопичують у Білорусі свої сили та проводять навчання. Тому рівненські поліцейські постійно мають бути в бойовій готовності.

— Ви часто виїжджаєте у райони для спілкування з людьми…

— Так, бо хочу мати повну картину. Коли мене призначили на посаду начальника, то я отримав інформацію про роботу поліції на Рівненщині. Але це однобокі та сухі дані. Для того, щоб повністю розуміти, яка ситуація в області, я виїжджаю в громади. Зараз активно спілкуюся з підлеглими та з місцевими жителями. Правильно налаштувати свою роботу можна лише тоді, коли бачиш повну картину.

 З вашим приходом поліцейські на Рівненщині стали виходити на роботу ще й в суботу. Такого раніше не було. Чому виникла така потреба?

Впевнений, що завдяки цьому місцеві жителі мають ще більше почуватися у безпеці. Адже рівненські поліцейські стали ще активніше виконувати свої обов’язки. Зараз поліцейські дуже активно працюють у прикордонних районах. Тому я вирішив максимально мобілізувати весь особовий склад. Вважаю, що нічого важкого й особливого я не запровадив.

— Після звільнення вашого попередника на посаді Олексія Камишанського було багато чуток. Однак з них — про незаконні врізки у нафтопроводи. Зокрема, говорять, що в селі Озерці Рівненського району злочинці зробили таку врізку та зливали нафтопродукти. Чи правда, що у цій справі фігурують заступники начальника обласного управління поліції?

Справді, є така справа. Мені її важко коментувати, бо її розслідування проводить головне управління Національної поліції України. Треба розуміти, що справу такого масштабу контролює керівництво поліції. Зараз по цій справі ведеться досудове розслідування. Більше деталей я не можу розголошувати.

— Ви уже змінили одного заступника, а саме — призначили Інну Власову з Одещини. Чи плануєте ще якісь кадрові зміни в керівництві поліції області?

— Дуже добре працювати з місцевими, бо вони обізнані в проблематиці на тій території, де служать. Якщо це стосується Рівненщини, то йдеться й про незаконний видобуток бурштину, крадіжки лісу, шахрайства, а останнім часом дуже активізувалися злочини проти власності. Але мені хочеться, щоб в поліції Рівненщини працювали винятково професіонали. Тому й почав змінювати керівний склад поліції. Вважаю, що кожен поліцейський має нести персональну відповідальність за свої дії. Адже головне для нас — це довіра людей. Однак як нам довірятимуть люди, якщо ми не можемо довіряти один одному в колективі.

— Знаємо, що держава планує обрізати зарплату поліцейським…

До війни середня зарплата поліцейського на Рівненщині була в межах 15 тисяч гривень. Однак з початком бойових дій, щоб мотивувати особовий склад, почали платити близько 50 тисяч гривень. Тепер держава вирішила регламентувати зарплату відповідно до того, де поліцейський виконує свої завдання. Адже якщо людина служить у зоні бойових дій, то це справедливо, що вона має високу зарплату. Поліцейські, які виконують свої обов’язки на території, де, слава Богу, бойових дій немає, отримуватимуть менше. Називати точні цифри не буду, але це приблизно 30 тисяч гривень. Зараз поліція на Рівненщині активно запрошує в свої ряди добровольців. У нас буде воєнізований підрозділ «Лють», який допомагатиме вигнати окупантів з нашої землі. Тому якщо мешканці Рівненщини мають мотивацію та готові захищати свою Батьківщину, то їх радо чекають у рядах поліції.

Записав Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також