Новий власник «Рівнетеплоенерго» збудує на місці котельні у Рівному біоТЕЦ

2571 2

Ми у соцмережах:

Іван Надєїн - посередині

Іван Надєїн, новий власник ТОВ «Рівнетеплоенерго» та засновник групи компаній «Укртепло», сьогодні на прес-конференції розповів про плани, які має на теплопостачальну галузь Рівного.

За словами п.Надєїна, у «Рівнетеплоенерго» вкладуть 50 млн євро інвестицій.

- У першу чергу, вкладатимемо кошти – і почнемо вже у цьому опалювальному сезоні – у модернізацію котлів, - зазначив Іван Надєїн. – Ми оберемо 10 котелень, де можна буде перевести до 20-40% потужності на альтернативу. У таких котельнях газ можна буде використовувати лише при суттєвих зниженнях температури надворі. Тоді ми не будемо такі чутливі до ціни на газ. Окрім того, котельні, які працюватимуть на біомасі чи твердому паливі, дозволять постачати гарячу воду рівнянам безперебійно. Але основні інвестиції будуть спрямовані на будівництві на базі старої ТЕЦ (на вулиці Князя Володимира) біоТЕЦ, що дозволить, виробляючи електроенергію, отримувати достатньо дешеву теплову енергію. БіоТЕЦ ми будуємо за два роки, проте оскільки у Рівному вже є база для неї, то, можливо, проект вдасться реалізувати швидше.

 На виробництві енергії на біоТЕЦ Іван Надєїн і сподівається отримувати основні прибутки. Втім, не тільки з неї.

- Централізоване опалення та теплопостачання – єдиний шлях, яким повинна йти Україна, - заявив п.Надєїн. – Ми будемо розвивати «Рівнетеплоенерго», боротимемося за споживачів, зокрема за новобудови. Адже автономізація опалення – негативний процес. Ціна на газ для населення вища, аніж для теплопостачальних підприємств, і ростиме. Це вже сигнал, що автономне опалення буде дорожчим, аніж централізоване. Окрім того, якщо з кожного вікна буде стирчати труба, місто задихнеться у смогу. Це шлях у 19 ст. Нам потрібні екологічно чисті котельні з високим ККД.  

Нагадаємо, що Іван Надєїн придбав «Рівнетеплоенерго», яке є монополістом у сфері теплопостачання у Рівному, минулого тижня і одразу змінив директора. Керує підприємством тепер чернігівчанин Олександр Корчинський. Степан Коропецький погодився залишитися на посаді заступника директора. За нього особисто клопотав міський голова Володимир Хомко, заявивши, що втрачати такі кадри сьогодні не можна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також