Новорічного локдауну не буде – міністр Степанов

1651 0

Ми у соцмережах:

Новорічного локдауну не буде – міністр Степанов

Локдауну на Новий рік не буде: МОЗ пропонує посилення з січня

 Локдаун на Новий рік Україна вводити не буде. Міністерство охорони здоров'я пропонує посилення карантину з січня на три тижні.

Як заявив глава МОЗ Максим Степанов, на січень-лютий припадає сезонний пік захворюваності на грип, що призведе до навантаження на медичну систему.

Міністр зазначив, що саме до цього періоду потрібно прийти з мінімальними цифрами захворюваності на COVID-19.

"Зараз ми як Міністерство охорони здоров'я не станемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків... Ми точно витримаємо до кінця грудня", - заявив Степанов.

"У зв'язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації все одно залишається на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю. Спираючись на медичні показники, ми будемо пропонувати уряду плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Тривалість такого карантину повинна бути протягом трьох тижнів", - зазначив Максим Степанов.

Кабінет Міністрів планує представити конкретику щодо посилення карантину в Україні в середу, 9 грудня, під час урядового засідання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також