Нову нагороду «Слава Рівненщини» першими отримали військовий, лікар і волонтер

5575 0

Ми у соцмережах:

Нову нагороду «Слава Рівненщини» першими отримали військовий, лікар і волонтер

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час урочистостей до Дня Державного Прапора вперше вручив нову відзнаку відомим в області людям.

- Це почесна відзнака, яка є нагородою найвищого рівня Рівненської обласної державної адміністрації. Її запроваджуємо вперше в історії області. І будемо вручати за сумлінну працю, високі трудові досягнення та професійну майстерність у різних галузях, - зазначив  Віталій Коваль.

Він  вручив медаль «Слава Рівненщини» військовослужбовцю Володимиру Климову, який з 2014 року від початку збройної агресії російської федерації проти України стоїть на захисті нашої держави. У боях військовий двічі отримував поранення: біля Савур-могили на Донеччині і в Олізарівці Київської області. Воїн нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Новою нагородою відзначено Володимира Бричку - волонтера, єпископа церкви ХВЄ України. Його волонтерська діяльність розпочалася з перших днів АТО на території Донецької і Луганської областей. Волонтер організовував евакуаційні рейси з місць ведення бойових дій та окупованих територій. Ризикуючи життям, вдалося евакуювати понад 1800 людей. Володимир Бричка особисто брав участь у перемовинах про обмін полоненими, допоміг віднайти та повернути з російського полону 60 українських захисників.

Також нагороду отримав Євген Кучерук. Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні очолює заклад 28 років. За час його роботи створено сучасний медзаклад європейського рівня. Має почесне звання «Заслужений лікар України».

Очільник Рівненщини переконаний, що це не просто чергова нагорода.

- Це визнання людей, які прославляють нашу область. Які зробили вагомий внесок у розвиток та популяризацію нашого регіону. Це наш спосіб від імені всієї громади Рівненщини сказати дякую людям, якими ми пишаємося, - наголосив Віталій Коваль.

Рівненська ОДА має три відзнаки: Почесну грамоту, цінний подарунок та Почесну відзнаку «Слава Рівненщини». Нова нагорода має вигляд восьмикутної медалі золотистого кольору, окантованої бортиком з крученого шнуру, оточеного подвійним бортиком. На основі із червоної емалі розміщений волинський хрест, декорований узором із трикутників та листям аканту. У центрі – на овальному медальйоні білого кольору розміщений геометричний вінок та тризуб з проєкту великого державного Герба України Василя Кричевського. На медальйоні напис «Слава Рівненщини» виконаний за стилістикою рівненського художника Ніла Хасевича. Колодка увінчана листям аканту та є кріпленням до орденської стрічки медалі у кольорах прапора Рівненщини – смужок білого, жовтого та синього кольорів. На зворотному боці відзнаки передбачено місце для порядкового номера.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також