Нью-йоркські бомжі преміювали поліцейського

2001 0

Ми у соцмережах:

Нью-йоркські бомжі преміювали поліцейського

Нью-йоркські бомжі подарували на Різдво $5 тис. поліцейському, який позбувся роботи через те, що відмовився заарештувати одного з них.

За інформацією ABC News, премію від міських бомжів одержав офіцер поліції Нью-Йорка Едвардо де Ла Круз.

Місяць тому він не наважився заарештувати і доставити в поліцейську дільницю бездомного чоловіка, який спав в одному з гаражів на території Манхеттена. Бомж виправдовувався тим, що йому нікуди більше йти, і Ла Круз залишив його в спокої. Проте за відмову виконувати наказ сержанта він був відсторонений від посади на 30 днів і позбавлений зарплатні.

Вчинок офіцера оцінили бездомні. Щоб віддячити, вони вирішили надати матеріальну допомогу поліцейському і його сім’ї, яка складається з шести осіб. Організації, що займаються добродійністю для бомжів, створили спеціальний фонд підтримки Ла Круза. Туди спрямовувалися кошти, зароблені безпритульними ньюйорківцями на здачі металобрухту і пляшок для повторної утилізації, а також ті гроші, які їм вдалося випросити у перехожих. Деякі бомжі віддали офіцеру чеки на свої допомоги по соціальному забезпеченню. У результаті на Різдво Ла Крузу подарували суму в $5 тис.

За даними телекомпанії, щороку кількість бездомних у Нью-Йорку продовжує зростати, але влада так і не визначилася, як вирішити цю проблему. Жорсткі поліцейські заходи викликають критику в правозахисників. Так, у листопаді активісти групи Picture the Homeless подали в міський суд позов проти департаменту поліції, стверджуючи, що бездомні піддаються арешту набагато частіше, ніж справжні злочинці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також