Об`єднали звук і світло, і будинок став окрасою Млинова

1763 0

Ми у соцмережах:

Об`єднали звук і світло, і будинок став окрасою Млинова

Щовечора десятки, а то й сотні людей приходять цими святковими днями до будинку Миколи та Жанни Ващищуків у Млинові. Бо увечері їхнє подвір'я перетворюється на казку.

— Ми оздобили світлодіодними гірляндами фасад свого будинку, ялинку та вивели на вулицю музичні колонки, — розповідає автор ідеї Микола Ващищук. - В одну композицію звук і світло об'єднали за допомогою спеціального обладнання та комп'ютерних програм. Їх допомогли мені розробити та запустити два моїх сини-програмісти, які зараз проживають за кордоном. Мелодії підбирала дружина — викладач музики. Сам млинівчанин — вчитель фізики із 17-річним стажем, який у млинівському Будинку творчості навчав дітей робити світломузику. Він та його дружина вже пенсіонери. А свою ідею створити новорічне шоу називають подарунком Млинову та «святом для душі».

СВІТЛО-ШОУ

— Точну кількість світлодіодів, якими прикрашене наше подвір'я, назвати не можемо, бо, чесно кажучи, й не рахували, — каже господар. — Точно знаю, що на ялинці їх три тисячі. Вони представляють собою каркас. Вогні переливаються і миготять у ритм музики — так запрограмовано. Виходить таке собі шоу, на яке збираються десятки глядачів. А ось минулої неділі, 14 січня, на Василя, прийшло 250 людей. Якщо погода не підведе, зазначає п.Микола, то святкова програма продовжиться до Водохреща.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також