Обережно: поцілунок!

2378 0

Ми у соцмережах:

Обережно: поцілунок!

Поцілунки — це природне вираження любові й теплих почуттів. Як зазначають фахівці, перша ознака помираючого кохання — це відсутність поцілунків. Але іноді саме через них від однієї людини до іншої передаються небезпечні хвороби.

Під час поцілунків люди обмінюються слиною, а через неї може передаватися багато захворювань. Найбільш поширені з них:

Гостра респіраторна вірусна інфекція, грип. Вірус може передаватися не лише повітряно-крапельним, але й контактним шляхом, а саме через поцілунки. Слина може переносити, наприклад, риновірус.

Менінгіт. Ця хвороба, яка спричиняє запалення мозку, викликається бактеріями, що можуть передаватися через прямий контакт людини з іншою людиною. Тому цілувати хворого на менінгіт не варто.

Мононуклеоз. Часто лікарі називають цей недуг хворобою поцілунків, адже вірус, який викликає мононуклеоз, розповсюджується через рідини тіла, зокрема, через слину. На жаль, жодних вакцин для запобігання передачі вірусу вчені ще не винайшли. Тому хворих на мононуклеоз ні в якому разі не можна цілувати, а також їсти з ними з одного посуду, вступати в інтимні стосунки. Аж до повного одужання.

Поліомієліт. Ще одна тяжка хвороба, вірус якої розповсюджується через воду та харчі. Якщо він є у слині, носовому слизі чи мокроті, то існує висока ймовірність зараження поліомієлітом через поцілунки. Наслідки цього захворювання можуть залишитися у людини на все життя, часто поліомієліт призводить до паралічу. Тож обережність не зашкодить.

Паротит (свинка). Це захворювання, під час якого запалюються слинні залози. Вірус, який викликає свинку, розповсюджується по організму людини досить швидко, тож хворого цілувати не можна, його слина буде заразною.

Краснуха. Ще одна інфекційна хвороба, причина якої — вірус. Інфікуватися краснухою можна через слину, а також через виділення з носа та горла людини. Тому варто бути дуже обережним, доглядаючи пацієнта з краснухою. Безневинний поцілунок «цьом-цьом» спалює 5 калорій (для порівняння: хвилина швидкої ходьби — 4-5 калорій). За статистикою, чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, що цього не роблять. Пристрасний поцілунок викликає в мозку ті ж хімічні реакції, що й стрибки з парашутом і стрільба з пістолета.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також