Обережно: ремонт дороги! Після ДТП дорогу біля Костополя ремонтують, не встановивши попереджувальних знаків для водіїв

2737 0

Ми у соцмережах:

Обережно: ремонт дороги! Після ДТП дорогу біля Костополя ремонтують, не встановивши попереджувальних знаків для водіїв

Не встигла фірма «Будальянс груп» розпочати ремонт дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів на відрізку від Костополя до Любомирки, як тут сталася дорожньо-транспортна пригода. Увечері минулої неділі водій вантажівки різко загальмував, і в неї врізалася маршрутка, яка їхала позаду, а в неї — легковик, що їхав за маршруткою. У результаті три пасажирки маршрутки отримали травми. З’ясувалося, що причиною гальмування став… попереджувальний знак про ремонт дороги, який опинився на проїжджій частині. Ще один знак, який мав стояти на узбіччі, узагалі зник.

Поліція з’ясовує обставини ДТП і місце перебування знаків на момент зіткнення, а тим часом розпорядилася… узагалі зняти з цієї ділянки попереджувальні знаки. Виглядають вони так: на шмат саморобної дерев’яної огорожі на підставці прикріплено три дорожніх знаки. Цю конструкцію будь-хто може переставити, перевернути чи забрати з дороги, що, можливо, і стало причиною ДТП у неділю.

У вівторок, 22 жовтня, фрезер зрізав асфальт з однієї смуги руху на відтинку кілометрів з десять, і попередження про те, що попереду — ремонт дороги, не було із жодного напрямку руху. А це наражає водіїв на небезпеку, особливо у темну пору доби. За кордоном, приміром, місця ремонту дороги відділені від проїжджої частини так, що на них неможливо заїхати і, крім попереджувальних знаків, стоять миготливі стрілки та інші позначки, які у темну пору доби видно здалека.

— Є правила позначення ділянок дороги, на яких триває ремонт, — прокоментував речник Служби автомобільних доріг області Дмитро Леонтіюк, — однак поліція розпорядилася їх зняти. Якщо вона дасть дозвіл, їх повернуть на дорогу. Гадаю, що так і станеться, бо це справді може бути небезпечно.

Дмитро Леонтіюк повідомив також, що на ділянці цієї дороги завдовжки 11 кілометрів заплановано середній ремонт: на смугах руху в обох напрямках зріжуть верхній шар покриття і покладуть кілька шарів нового асфальту. Смуги ремонтуватимуть по черзі. Ресурсів у «Будальянс груп», каже, вистачає, затримок з постачанням матеріалів немає. За сухої погоди за найбільш оптимальним прогнозом цей ремонт можна провести днів за десять.

Кілька місяців тому на цій же трасі поблизу Любомирки також клали новий асфальт на відрізку один кілометр. Роботи виконали справді швидко, але не закінчили. У місці стику відремонтованої ділянки з невідремонтованою утворився доволі відчутний перепад рівнів, на який водії уже «поклали» чимало нецензурної лайки. Досі немає і розмітки на новій дорозі. Дмитро Леонтіюк каже, що коли відремонтують тих 11 кілометрів дороги, стик буде саме у місці перепаду, тож після завершення ремонту він зникне.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також