Обгін на проклятому місці неподалік Вараша

25132 0

Ми у соцмережах:

Обгін на проклятому місці неподалік Вараша

Відтинок дороги в урочищі Дубрава неподалік села Суховоля Володимирецького району місцеві називають проклятим. Адже на цьому місці постійно трапляються ДТП із летальними наслідками. Цього року там вже трапилось дві пригоди: перекинулася маршрутка з десятьма пасажирами, які їхали до Вараша, та автомобіль на смерть збив велосипедиста. Вочевидь, не знала цього 24-річна Алла, яка саме на цій ділянці дороги почала тиснути на газ своєї «Мазди», щоб обігнати автомобіль, що їхав попереду.

Маневр, який 9 травня близько 16.15 здійснила водійка з Володимирця, виявився для неї останнім. Під час обгону автомобіль «Mazda 3» вилетів на зустрічну і зіткнувся з «Hyundai Tucson». Удар був настільки сильним, що уламки від автомобілів враз розлетілись дорогою. Чорний «Hyundai Tucson» позбувся усього, що мав під капотом. А червону «Mazda 3» зім’яло та викинуло з дороги в канаву.

Вражені побаченим водії, що проїздили повз, почали зупинятися та надавати допомогу потерпілим. Саме вони дістали з понівеченого авто Аллу, якій намагалися надати першу допомогу. Однак нічим зарадити вже не змогли. Від травм молода жінка померла, лежачи на дорозі.

Знайомі Алли розповідають, що в останні хвилини життя на її сторінці в Instagram з’явилося коротеньке відео, на якому виднілася дорога. Тоді й з’явилося припущення, що вона могла знімати відео, коли їхала, тому й відволіклася від дороги. Однак чи було це відео насправді — зараз не може сказати навіть поліція. Адже запис був завантажений в історію, яка з часом зникає. Щоправда, жінка справді була активним користувачем Instagram. Вона викладала свої спільні фотографії з маленькою донькою.

Інший водій — 60-річний жителя міста Бориспіль — відбувся переломом ключиці, забоєм грудної клітки та ранами рук.

Щоправда, очевидці ДТП спочатку накинулися на медиків «швидкої», які приїхали на виклик. Вони стверджують, що медики надто довго їхали, а Алла була живою ще близько п’яти хвилин після зіткнення. Однак медики свою провину заперечують і переконують, що травми були надто тяжкі, тому її б не врятували за будь-яких обставин.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Усе виглядає так, що винною у ДТП є саме водійка з Володимирця. Адже була неуважною та під час обгону виїхала на зустрічну смугу, де допустила зіткнення. Однак остаточну крапку в цій історії поставить суд, де будуть озвучені всі обставини події. Чутки, що вона користувалася телефоном під час маневру, поліції теж відомі. Але я не думаю, що слідство буде з’ясовувати такі подробиці. Адже для цього потрібно вилучати особистий мобільний телефон та проводити експертизу.

Дмитро Мельник, пресофіцер ГУ ДСНС в Рівненській області:

— Наші бійці прибрали автомобілі з проїжджої частини та змили пальне з дороги. Це було зроблено для того, щоб не відбулося загорання. Самі водії не були заблоковані в автомобілях, тому ще до приїзду рятувальників їх дістали водії, що проїздили повз. Щодо «швидкої», то тут не все так однозначно. Треба розуміти, що в екстремальних ситуаціях час сповільнюється. Тому й людям, які викликали «швидку», могло здатися, що вона довго їхала. Це загальновідома практика.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також