Обікрав автомайстерню батька та пограбував жінку

1222 0

Ми у соцмережах:

Обікрав автомайстерню батька та пограбував жінку

Обвинувачений Фелік Віннік просив перекваліфікувати його дії. Суд відмовив

Торік 28 жовтня Рівненський міський суд визнав Фелікса винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст.186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло), ч.1 ст.185 (крадіжка) та ч.2 ст.185 (крадіжка, вчинена повторно), та призначив йому покарання - 4 роки позбавлення волі.

33-річний рівнянин Фелікс уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинені ним корисливі злочини. Наприкінці літа 2017 року чоловік знову потрапив у поле зору правоохоронців. Його жертвами стали жителі м. Рівне, потерпіла Н. та його власний батько. У останнього обвинувачений з автомайстерні та квартири, в якій вони спільно проживають,  викрав 4 200 гривень та товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 6 372 гривень. Крім того, проникнувши до подвір’я будинку потерпілої Н., Фелікс таємно викрав товарно-матеріальні цінності на загальну суму 1 600 гривень, де у подальшому був помічений останньою та розуміючи, що його дії викриті, з метою незаконного утримання викрадених речей продовжив вчиняти кримінальне правопорушення. На крики потерпілої про припинення вчинення викрадення її майна він не реагував.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила, що вирок місцевого суду  оскаржив обвинувачений. В апеляційній скарзі зазначав, що його дії були спрямовані на таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку. Просив вирок у частині кваліфікації дій за ч.3 ст.186 Кримінального Кодексу  України – змінити, перекваліфікувати його дії в цій частині на ч.2 ст.15 ч.3 ст.185 КК України (закінчений замах на крадіжку). 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду, залишаючи вирок місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення, виходила з того, що дії, розпочаті як крадіжка, але виявлені потерпілим чи іншими особами і, незважаючи на це, продовжені винною особою з метою заволодіння майном, належить кваліфікувати як грабіж. Тому вчинення обвинуваченим за епізодом викрадення майна з подвір’я будинку потерпілої правильно кваліфіковано за ч.3 ст.186 Кримінального Кодексу України (відкрите викрадення чужого майна, грабіж).
 
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також