Рівнянку обікрали на 9 млн. гривень

21908 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У Рівному вчинили крадіжку в особливо великих розмірах.

41-річного білоцерківця та його поплічника, який також перебуває в Рівненському слідчому ізоляторі, правоохоронці  підозрюють у тому, що у серпні цього року вони обікрали рівнянку -  місцеву підприємницю.

Пробравшись до її житла в Рівному, чоловіки викрали 240 000 доларів США та ювелірні вироби. Загальна сума завданих збитків складає майже 9 мільйонів гривень. 

Рівненський місцевий суд відправив  Максима Ш.  під варту у СІЗО на 60 діб, призначивши заставу в розмірі 4 мільйони 465 тисяч гривень. Адвокат рішення оскаржив та просив суд обрати його клієнту домашній арешт у нічний час або ж призначити помірний розмір застави — 200 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб - замість 1 800. 

Проти задоволення апеляційної скарги захисника виступив прокурор, акцентуючи увагу колегії суддів на тому, що підозрюваний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі й за вчинення корисливих злочинів.

Під час обшуку в помешканні білоцерківця правоохоронці виявили ювелірні вироби, що належали рівнянці. Більше того, одразу після злочину підозрюваний придбав автомобіль «Шкода Октавія» та зареєстрував його на дружину. Цей транспортний засіб та ще два, «Шкода Октавія» й «Ауді А4» (перша зареєстрована на тещу підозрюваного, друга — на дружину спільника), визнано у цьому кримінальному провадженні речовими доказами, отож місцевий суд ухвалив рішення щодо накладення арешту на майно із передачею автомобілів на відповідальне зберігання власникам.

Ці судові рішення прокуратура також оскаржила. Суд апеляційної інстанції задовольнив три апеляційні скарги, скасувавши постанови місцевого суду та постановивши нові ухвали, якими на транспортні засоби накладено арешт із забороною права користування, розпоряджання та відчуження.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишив 41-річного білоцерківця, підозрюваного у вчиненні крадіжки в особливо великих розмірах, під вартою. Діятиме ухвала суду апеляційної інстанції до 31 грудня 2022 року, повідомила РВ пресслужба суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також