Обіцяли буревій, а розтрощило у Рівному два балкони

1562 0

Ми у соцмережах:

Обіцяли буревій, а розтрощило у Рівному два балкони

Наприкінці минулого тижня синоптики лякали мешканців Рівненщини ураганом, що насувався на область з Німеччини і на своєму шляху спричинив чимало лиха у сусідній Польщі. Втім, цього разу стихія наробила менше клопоту, ніж могла б. В суботу, 21 травня, шквальний вітер повалив кілька дерев у Рівному, що неабияк перелякало перехожих, однак дахи будинків все ж не літали. Найбільше постраждали мешканці багатоповерхівки на вулиці Студентській, де стара береза розтрощила скло на двох балконах.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС у Рівненській області:

— Минулої суботи рятувальники двічі допомагали мешканцям ліквідувати наслідки негоди — у Рівному та у Вараші. Увечері в обласному центрі на вулиці Студентській шквальний вітер звалив дерево на багатоквартирний п’ятиповерховий житловий будинок — пошкодило балкони на другому поверсі та перекрило пішохідну зону. А за дві години до того через сильні пориви вітру дерево впало на проїжджу частину неподалік будинку на вул. Перемоги у Вараші. На щастя, в обох випадках люди не постраждали. Рятувальники відтягнули та розрізали дерева, щоб розблокувати дорогу. Був ще виклик щодо падіння дерева в районі вулиці Ст. Дем’янчука у Рівному — нібито впало на автомобіль. Та потім з’ясувалося, що все в порядку, транспорт не постраждав. Подекуди в області також вітром було повалено дерева, але рятувальників мешканці уже не викликали. Тож вкотре закликаємо громадян берегти себе під час складних погодних умов: не ходити та не паркувати автомобілі біля дерев, рекламних щитів, ліній електропередач.

До слова, торік у червні в Рівному буревій пошкодив частину даху багатоповерхівки на вулиці Степана Бандери. Після того дві родини з цього будинку попросили міську владу відшкодувати їм 20 тисяч гривень — за ремонт.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також