Обіцяли побудувати котеджі у Городку, зібрали гроші й зникли

477 0

Ми у соцмережах:

Обіцяли побудувати котеджі у Городку, зібрали гроші й зникли

Правоохоронці розслідують будівельну аферу в селі Городок, що у Рівненському районі.

 У 2016 році 40-річний житель Хмельниччини обіцяв побудувати котеджне містечко в селі Городок, повідомляє поліція Рівненщини.

До своєї «організації» той залучив двох спільників — 28-річного брата та 40-річного знайомого.

Зловмисники укладали з людьми договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу. Потому кошти, які громадяни платили за майбутню нерухомість, привласнювали.

Таким чином фігуранти на даний час ошукали 27 осіб та привласнили 12 507 185, 45 гривень. Суми, що надходили на банківський рахунок, частково виводили на інші рахунки.

У червні цьогоріч трьом ділкам слідчі за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України.

На даний час 40-річний організатор будівельної афери перебуває у слідчому ізоляторі. Його затримали на території іншої області за замовлення умисного вбивства.

Двом спільникам суд обрав запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави: 40-річний вже вніс необхідну суму — 3,5 мільйони гривень та вийшов на волю.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також