Стіна на кордоні Білорусі з Рівненщиною захищатиме не від ворога, а від біженців

1792 0

Ми у соцмережах:

 Стіна на кордоні Білорусі з Рівненщиною захищатиме не від ворога, а від біженців

На Волині почали зводити стіну на кордоні з Білоруссю. Про початок робіт повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Під час інспекції об’єкта він повідомив, що такі ж роботи заплановано на Рівненщині та Житомирщині.

Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента:

На Волині почали будувати залізобетонний паркан, перед яким знаходиться протитанковий рів з насипом. Територія уся замінована... Така стіна буде по всій Волинській області. Почалося все звідси. На прикладі Волинської області схожі роботи будуть в Рівненській та Житомирській областях.

Олексій Данилов, секретар РНБО в ефірі телемарафону:

- Коли поляки почали будувати свою стіну, то це стосувалося питання біженців. Адже момент, коли великі потоки біженців почнуть бігти з Росії та Білорусі на територію цивілізованих країн, лише питання часу. Бо ми усі мало можемо уявити те, що скоро там може початися. Тому й Україна відпрацьовує свій захист кордону спільно з Європою. Робота уже почалася й буде продовжуватися. Треба розуміти, що в Росії є три окремі армії – ПВК «Вагнер» Пригожина, сили Кадирова й Шойгу. Всі ці три армії одне одному не підпорядковуються, між ними постійні чвари. Тому лише питання часу, коли на території Росії почнеться революція та зміна політичного режиму.

Юрій Шахрайчук, начальник пресслужби 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців:

Робота щодо інженерного посилення кордону Рівненщини з Білоруссю велася постійно. Ці роботи тривають і зараз. Влаштовуються опорні пункти, робляться позиції для ведення вогню, будуються оборонні споруди. Стосовно бетонного паркану на кордоні, то це прерогатива Офісу Президента. Лише вони мають план з цього питання.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також