Обклеювали стовпи вночі: у Рівному виявили агітаторів-порушників

1189 0

Ми у соцмережах:

Обклеювали стовпи вночі: у Рівному виявили агітаторів-порушників

У Рівному патрульні притягнули до адмінвідповідальності двох парубків, які вночі обклеювали стовпи політичною агітацією. Їх упіймали "на гарячому" близько першої ночі у центрі міста навпроти Свято-Воскресенського собору. У вересні це – перший подібний випадок, офіційно зареєстрований у патрульній поліції.

Як розповіла Суспільному інспекторка патрульної поліції області Наталія Воєвода, екіпаж виявив порушників під час патрулювання. Двоє парубків саме розклеювали інформаційно-агітаційні плакати на електроопорі, йдеться про агітацію одного із кандидатів до місцевої ради. У поліції з етичних міркувань не вказують політичної приналежності агітматеріалів.

- Своїми діями громадяни порушували правила у сфері благоустрою. Вказаними особами виявилися 18-ти та 19-річний рівняни. На них склали протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП. Зазначимо, що патрульні реагують і реагуватимуть не тільки на розклеювання агітматеріалів у заборонених місцях, а й на іншу рекламу, каже інспекторка.

У Кодексі України про адмінправопорушення стаття називається "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів".

Цей проступок тягне за собою покарання у вигляді штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень.

Суспільне також звернулось у обласне управління поліції з проханням повідомити, чи були подібні випадки зафіксовані в області їхніми працівниками. Цю інформацію там пообіцяли озвучити пізніше.

Що відомо
На початку 2020-го року на вулицях Рівного з'явились рекламні стовпи, які ще називаються "колонами Морріса". Ці конструкції встановили в рамках проєкту Громадського бюджету. Його авторка Олена Хомич запропонувала такі зміни через засилля рекламних листівок на стовпах та будинках.
У місті встановили понад три десятка рекламних тумб. У міськраді Суспільному надали список їх розташування. На проєкт витратили трохи більше мільйона гривень.
У квітні 2019-го перед президентськими виборами у Рівному поліція затримала за розклеювання листівок на стовпах чотирьох людей, серед яких були неповнолітні.
Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також